4 Mart 2010 Perşembe

8.Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

filmmor-271x300 8.fest

12 Mart - 18 Nisan 2010 tarihlerinde yapılacak festivalin bu yıl tek bir teması yok, yeryüzünün çeşitli parçalarından kadınların, umutsuzluktan umut çıkaran filmleri, kadınlardan umut var! 20 ülkeden 53 film, panel ve söyleşiler ile İstanbul, Kars, Sinop ve Creteil-Paris’te, 8. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali ile seyircisiyle buluşuyor.

Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından bu yıl 8. kez gerçekleştirilecek Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin filmleri, 12-21 Mart tarihlerinde İstanbul'da Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü, İstanbul Modern salonlarında gösterilecek. Festival, 10-11 Nisan'da Kars'a, 17-18 Nisan'da Sinop'a gidecek. Festival, ayrıca bu yıl Creteil Kadın Filmleri Festivali (Festival De Films De Femmes) ortaklığıyla 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında Türkiye'den kadınların filmleriyle Fransa'da olacak.

Bu festivalde merakla beklediğim 2’ncisi verilecek Altın Bamya ödülleri olacak.Erkek egemen anlayışın sinema üzerindeki etkilerini eleştirel ve aynı sertlikte mizahi bakan Altın Bamya ödülleri adayları arasında Acı aşk,Güz sancısı,Yedi Kocalı Hürmüz,Nefes,Adını sen koy gibi yapımlar var.


Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için;

 Filmmor Resmi Sitesi        Festivalin Programı                Festival Etkinlikler

Festival Kapsamında Gösterilecek Filmler;

Kadınların Sineması

Marleen Gorris Toplu Gösterimi

Carole Roussopoulos Anısına

KIN-Kadın Filmleri Festivali Seçkisi

Jin, Jiyan, Azadi! / Jin, Jiyan, Azadi!

30 Yıl Sonra 12 Eylül

Cins, Cinsiyet, Cinsiyetler

Sinemada Kadınlar: Melek ya da Şeytan, Masum ya da Fettan ya da Hiç Kimse!

*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder