17 Ocak 2018 Çarşamba

2018’de Merakla Beklediğim Filmler

 2017’yi geride bıraktığımız şu günlerde geçtiğimiz yılı değerlendirmiştik. İyisiyle kötüsüyle sinema dolu bir yılı geride bıraktık. Şimdi önümüze bakma zamanı. 2018’de de hayli ilginç yapımlarla karşılaşacağız. Marvel ve DC Comics çekişmesi yeni yılda da devam edecek olup, süper kahraman filmleri yine gişe filmlerinin lokomotifi olacağa benziyor. Bunların dışında severek takip ettiğimiz yönetmenlerin de filmlerini de izleme fırsatı bulacağız. Büyük prodüksiyon şirketlerinin yıllık takvimleri hep önceden bellidir gerçi ama aşağıdaki tarihler ülkemiz için geçerli olmayabilir, genelde vizyona girecek diğer rakip görülen filmlere göre değişiklik gösterebilir.
Arif v 216 (5 Ocak 2018)
GORA filminde maceralarını izlediğimiz halıcı Arif ve Robot 216’nın yeni maceraları, yeni yılın ilk günlerinde izleyicilerle buluşacak. Cem Yılmaz’ın gişe filmleri için Gora’nın yeri ayrıdır. Genel kanı olarak ondan sonra çektiği filmlerde ilk film kadar etki yaratamamış olmasıdır. Arog olsun, Yahşi Batı olsun, Ali Baba ve Yedi Cüceler olsun hep Gora ile kıyaslandı ve maalesef onların sınıfı geçtiği söylenemez. Gişe sayılarında da bu açıkça görülebilir. Arif ve 216 Gora’nın sevilen ikilisini tekrar bir araya getiriyor ve geleceğe değil bu sefer geçmişe gidiyorlar.
En Karanlık Saat- The Darkest Hour (23 Şubat 2018)
Gary Oldman’ın heyecanla beklenen Winston Churchill performansı ve yepyeni bir 2. Dünya Savaşı draması Oscar’lar öncesi izleyicilerin beğenisine sunulacak. Gary Oldman’ın performansı şimdiden en çok beklenen olaylardan biri olmuşa benziyor. Bakalım bu filmle oscar ödülüne ulaşabilecek mi?
Tomb Raider (16 Mart 2018)
Angelina Jolie ile özdeşleşen Tomb Raider’daki Lara Croft karakterine bu sefer Alicia Vikander hayat verecek. The Danish Girl filmindeki performansı ile en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar’a sahip olan Vikander böylelikle rüştünü ispatlamıştı. Ex Machina’daki yapay zekâ rolünde de oldukça inandırıcı bir performans sunmuştu. Adının daha çok duyulmasıyla ana akım filmlerde de gözükmesi kaçınılmazdı. Jolie’ye üstün bir tanınma getiren Lara Croft karakteri bakalım Vikander’e şans getirecek mi?
Solo: A Star Wars Story (25 Mayıs 2018)
Hangi dönem olursa olsun, Star Wars serisi ile ilgili herhangi bir haber büyük bir merak uyandırır. Yakın zamanda Disney’in satın almasıyla tekrar seriye başlanmış ve sıkı fanları tarafından pek beğenilmese de yeni kuşak tarafından benimsenmiş ve kendine yeni takipçiler kazandırmıştı. Şimdi ise esas seri üzerinden değil, Han Solo’nun hikayesine odaklanılacak bir spin-off gelecek.
Deadpool 2 (01 Haziran 2018)
İlk yayınlandığında deyim yerindeyse fırtınalar estiren Deadpool şimdiden efsaneler arasına girmişti. Ana akım sinemada şu an oldukça popüler olan süper kahraman filmleri içerdiği dram ve savaş unsurları ile tek yönlü olmuştu. Deadpool ile komedi türünde de yapımlar vermeye başlanması yeni bir kulvar açtı ve ikinci film hemen beklenilmeye başlandı. Yapımcılar da bu fırsatı kaçırmayıp hemen hazırlıklara başlamıştı.
Ocean’s Eight (8 Haziran 2018)
Son zamanlarda Hollywood’da artan feminist hassasiyet sonucu kadın karakterler daha baskın bir hal almaya başladı. Geleneksel Hollywood’da kadın karakter hep ikinci planda kalmış ve çoğunlukla seksi bir figür olarak kullanılıyordu. En son Harvey Weinstein skandalları sonrası sektör bir nevi günah çıkarmaya başlamış ve kadınlara esirgenen haklar yavaş yavaş verilmeye başlandı. Daha önce Hayalet Avcıları filminin kadın karakterle çevrimi sonrası seyirci bu olaya sıcak bakmıştı. Şimdi ise George Clooney etrafında şekillenen Ocean çetesinin kadın versiyonunu izleyeceğiz. Son zamanların başarılı oyuncuları Sandra Bullock, Cate Blancett, Anne Hathaway’in yanı sıra Rihanna gibi ünlü figürler de ekibin içinde.
Sherlock Holmes 3 (15 Haziran 2018)
Scarface (17 Ağustos 2018)
Şu anda halen çekilmekte olan Scarface filmi, Al Pacino’nun en muazzam performanslarından birini sergilediği karakteri, bu kez Diego Luna yorumuyla bizlere sunacak.
Bohemian Rhapsody (28 Aralık 2018)
2018 sonlanırken efsane müzisyen Freddie Mercury’nin hayatından kesitler anlatan bir film gösterime girecek ve Mercury’i Rami Malek canlandıracak. Şahsen en sevdiğim gruplarından biri olan Queen’i ve nevi şahsına münhasır Freddie Mercury’e ait bir dramayı izleyecek olmak oldukça heyecan verici. Rami Malek’de Mr. Robot dizisiyle adından sıkça söz ettirmiş ve ilk haberler düştüğünde Mercury perforsmansının altından kalkabileceğine dair bizleri en baştan inandırmıştı.
Yukarıdaki filmlere ek olarak efsane yönetmenlerin henüz yayın tarihleri netleşmemiş filmleri aşağıdaki gibi;
  • Asghar Farhadi- Todos Lo Saben
  • Terry Gilliam – The Man Who Killed Don Quixote
  • Xavier Dolan – The Death of Life of John F. Donovan
  • Nuri Bilge Ceylan- Ahlat Ağacı
  • Yorgos Lanthimos – The Favourite
  • Lars von Trier- The House That Jack Built
  • Paolo Sorrentino – Loro
  • Paul Verhoeven – Blessed Virgin
  • Alfonso Cuaron- Roma
  • Mike Leigh – Paterloo
  • Gus Van Sant – Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot
  • Asif Kapadia – Maradona
*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder