15 Ekim 2014 Çarşamba

Sanem Çelik ve Bülent İnal'ın Oynadığı BALIK 17 Ekim'de Vizyonda

Yapımcılığını Marathon Film’in üstlendiği “Balık “  filminin basın toplantısı The Plaza Otel’de yapıldı. Toplantıda Balık filminin fragmanı ve filmin afişi ilk defa konukların beğenisine sunuldu. Balık, Derviş Zaim’in sekizinci uzun metrajlı sinema filmi olma özelliğini de taşıyor. 
 “Balık”, insan doğa ilişkisi üzerine odaklanıyor. Filmde, bir gölün kıyısındaki küçük ve güzel bir balıkçı köyünde yaşayan  balıkçı ailesinin hayatı doğa ile savaşa girişince yön değiştiriyor.
Film, Sanem Çelik’in ABD’den döndükten sonra Türkiye’de katıldığı ilk başrol filmi oldu. Bülent İnal ise daha önce göreli olarak daha küçük hacimli olan ama etkileyici  performanslar sunmaya devam ettiği sinema filmleri ve televizyon başrollerinden sonra bu filme programında yer vererek bir sinema filminin başrolünü ilk kez üstlendi. Balık’ta Bülent İnal ve Sanem Çelik’in yanısıra, Gizem Akman, Myroslava Kostyeva, Melih Sezgin, Coşkun Tamer, Nadi Güler, Zafer Altun, Rıza Sönmez, Nihal Türkdönmez, İpek Zeylan, Adnan Tunalı, Ömer Naci Topcu, Levent Uzunbilek, Selin İşcan, Ekrem Yücelten oyunculuklarıyla göz dolduruyor.
TC Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sarten AŞ, Bursa Valiliği, Nilüfer Belediyesi, KKTC Cumhurbaşkanlığı, KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığının ana destekleri ile gerçekleştirilen Balık, Derviş Zaim’in Devir (2013) adlı filminden sonra doğa konusunda yaptığı ikinci filmi olma özelliğini taşıyor.
Çekim Süreci:
Bursa’da ve Bursa’ya bağlı Uluabat gölü kıyısındaki Gölyazı köyünde 2013 Eylülünde başlayan dört haftalık çekimin ardından filme kış mevsiminin görsel yapısını beklemek amacı ile ara verildi. Şubat ve Nisan aylarında (2013) İstanbulda toplam bir haftalık sürede çekilen sahnelerin bitmesiyle çekimler tamamlandı. Eylül ayından sonra yaklaşık sekiz ay sürecek bir montaj süreci başladı. Montaj işlemleri sonrasında yaklaşık dört aya yayılan görsel efekt ile ses tasarımı işlemlerinin hazırlanmasına geçildi. Bu işlemler Ekim ayına dek beş aylık süreye yayıldı. Film renk düzeltme işlemleri sonucunda ocak (2014) ayı içinde bitirildi.
Ekip:
Balık filminin görüntü yönetmenliğini Taner Tokgöz, sanat yönetmenliğini Natali Yeres, uygulayıcı yapımcılığını Emre Oskay, kurgusunu Aylin Zoi Tinel, yardımcı yönetmenliğini  Ahmet Yurtkul, ses tasarımını Burak Topalakçı, görsel efektlerini Kerem Kurdoğlu ile Alaz Soytemiz üstleniyorlar. Filme, İstanbul Productions, m3 ve Yeşil Film uygulayıcı yapım firması olarak katkıda bulunuyorlar.

Balık festival gösterimlerinin peşinden sinema salonlarında gösterime sokulacak.

*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder