9 Ekim 2014 Perşembe

Carina'nın Günlüğü beyazperdeye hazırlanıyor

Sivas Katliamı’nda Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenler arasında olan Hollandalı gazeteci Carina Cuanna’nın hikâyesi beyazperdeye taşınıyor.

Ulaş Bahadır’ın yazıp yönettiği film, 2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas Katliamı’nı beyazperdeye taşıyor. “Carina’nın Günlüğü-Sivas 93” adlı filmde olaylar Madımak Oteli’nde ölen 37 kişi arasındaki tek yabancı olan Hollandalı gazeteci Carina Cuanna’nın hikâyesi üzerinden anlatılacak.
Cuanna’yı 12 aday arasından seçilen Alman oyuncu Denise Ankel canlandıracak. Otelde hayatını kaybeden şairlerden Metin Altıok’u Altan Erkekli, Behçet Aysan’ı Mustafa Alabora, Hasret Gültekin’i ise Umut Kurt canlandırıyor. Dönemin valisi Ahmet Karabilgin’i oynayan isim ise Erdal Tosun.
“Carina’nın Günlüğü-Sivas 93″ filminin 2015’in ilk aylarında gösterime girmesi planlanıyor.
*
Share/Save/Bookmark

2 yorum:

  1. Öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. Fotoğrafı doğru kullanan ender sitelerden birisiniz. Hürriyette bile Uğur Kaynar'ın fotoğrafının üzerinde Hasret Gültekin yazıyor. Kendileri ile telefonda da görüştük mail de attık ama yanlışı düzeltmediler. Üstelik filmin yönetmeni ile de temasa geçmeye çalıştık ama bir türlü ulaşamadık. Keşke bu hata sadece fragmanda ve basın bülteninde olsa. Ancak anladığımız kadarıyla filmde de Umut Kurt ne yazık ki Hasret Gültekin'i oynuyorum diye Uğur Kaynar'ı oynuyor. Filmden önce ailelerin de izni alınmadı. Siz sinemayla ilgili bir blog yazdığınızdan belki bir yerlerde birilerine ulaşabilirsiniz ve bu yanlışın film vizyona girmeden önce düzeltilmesini sağlayabilirsiniz diye düşündüm. Tekrar doğru resmi ve ismi kullandığınız için teşekkürler...
    Ulaş YAVUZ
    E-posta: ulasyavuz@yahoo.com

    YanıtlaSil
  2. merhaba, hassasiyetleriniz için ben teşekkür ederim,çok doğru söylüyorsunuz. Bu kadar hassas bir konuda bu kadar özensiz çalışılması insanı gerçekten şaşırtıyor.

    YanıtlaSil