11 Haziran 2014 Çarşamba

“Tinkerbell: Gizemli Kanatlar'ın yapımcılarından zamanda yolculuk

“UÇAKLAR”
VE
“TINKERBELL: GİZEMLİ KANATLAR”IN
YAPIMCILARINDAN
ZAMANDA YOLCULUK 3-D
SAVING SANTA

YEKTA KOPAN SESLENDİRMESİYLE – TÜRKÇE DUBLAJ
BİR MİR YAPIM SUNUMU – MİR YAPIM DAĞITIMIYLA
Gösterim Tarihi: 11 Temmuz 2014
YAPIM NOTLARI

Synopsis

Evvel zaman içinde Noel Baba, birkaç elf ve küçük bir atölyeden ibaret mütevazi kasabasında yaşamaktadır. Aradan geçen binlerce yılda, yılbaşında hediye bekleyenlerin sayısı katlanarak arttığı için Noel Baba bazı değişiklikler yapmak zorunda kalır. Santek adındaki şirkette çalışmakta olan en zeki Elf’ler,kuzey kutbunu gizleyecek bir hologram ve Noel Baba’nın her evi bir gecede dolaşarak dünyanın dört bir yanında yaşayan çocuklara oyuncaklarını dağıtabilmesini sağlayacak bir zaman makinesi yaparlar. Mucit ise, Santek’in bir parçası olmayı hayal eden ancak asıl görevi Noel Baba’nın ren geyiği ahırını temizlemek olan bir Elf’tir. Her sene yılbaşı gününde Santek, her Elf’e kendi icatlarını sunma ve icadın kabul görmesi durumunda ise seçkin Elf’lerden olma imkanı sunmaktadır. Geçmişte her sene başarısızlığa uğramış olan Mucit, bu sene insanların en mutlu yılbaşı anılarını okuyup, bunu tekrar tekrar keyifle yaşamalarını sağlayan yepyeni icadıyla hayallerinin gerçek olabileceğine inanmaktadır. Ama meraklı bir Elf yüzünden Mucit’in icadı elektriklerin kesilmesine neden olarak bozulur. Kuzey Kutbu’nu gizleyen hologram da sözkonusu bu kesintiden nasibini alır. Dış dünyaya karşı gizliliğini yitiren Kuzey Kutbu, yıllardır Noel Baba’ya kin besleyen Bay Hızlı Taşıyıcı ve annesi tarafından tespit edilir. Dünyanın en büyük taşımacılık şirketinin sahibi olan anne-oğul, Noel Baba’nın kızağının sırrını kendileri için istemektedir ve onları durdurabilecek tek kişi ise Mucit’tir...


Yapım Hakkında

Yılbaşı adeta sihirli bir zamandır. Bir gecede Noel Baba dünyanın dört bir yanındaki sayısız çocuğa Elf’ler ordusu ve çok özel ren geyiklerinin yardımıyla hediyeler dağıtır. Ama ZAMANDA YOLCULUK söz konusu bu sihirin ardında bilimin olduğunu gözler önüne sermekte...

ZAMANDA YOLCULUK filminde, Noel Baba’nın Kuzey Kutbu’nda yer alan atölyesi binlerce yıldır varlığını sürdürmektedir. Başlangıçta Noel Baba ailesinin ve bir avuç Elf’in yaşadığı dünya, küçük kulübeler ile ren geyiği ahırı ve küçük bir oyuncak atölyesinin yer aldığı mütevazi bir dünyadır. Ancak yıllar geçtikçe dünyadaki nüfus artışına paralel olarak Noel Baba’nın yılbaşında dünya çocuklarına sorumlulukları da artmıştır. Tıpkı yılbaşının sihirli bir yanı olduğu gibi Noel Baba’nın da sihirli güçleri vardır ancak talepleri karşılamaya yetmemektedir. Böylece Noel Baba kendi teknoloji şirketi Santek’i, yılbaşı sabahı tek bir çocuk uyanmadan once tüm dünyada ki çocuklara hediyelerini dağıtmasını sağlayacak teknolojiler geliştirmesi için kurar. Zaman Küresi dünya çocuklarının hediyelerini yılbaşında dağıtabilmesi için Noel Baba’ya dilediği kadar zamanda geri yolculuk yapmasını sağlamaktadır.

ZAMANDA YOLCULUK filminin ana fikri Tony Nottage’ya aittir. Yazar Ricky Roxburgh’un kaleme aldığı pek çok taslağın ardından senaryo son halini almıştır. Yapımcı Terry Stone “Tony ilk başta bana başka bir fikirle gelmişti” diye anlatıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor “Beğendiğim bir fikir değildi ama ona dedim ki; Başka bir fikrin var mı?”. Onun cevabı ise “ Aslında aklımda bir yılbaşı filmi projesi var ve içinde bugüne kadar hiç kimsenin kullanmadığı unsuru içeriyor. Çocukların çoğu 9 ya da 10 yaşına geldiğinde yılbaşının sihirini kaybederler. Ben onlarda bunu yeniden canlandırmak istiyorum” oldu.
Hikâyeyi hayata geçirmek için yapımcılar, daha once Küçük Denizkızı ve Kuğu Prenses gibi animasyon klasiklerinde çalışmış olan ve ZAMANDA YOLCULUK filmi ile yönetmenliğe başarılı bir adım atacak olan Leon Joosen’un kapısını çalarlar. Stone : “ Animasyon dünyasına yeni bir soluk getirecek birilerini arıyorduk ve bizce Leon tam da aradığımız kişiydi”diye devam ediyor ve sözlerini şöyle bitiriyor: “Bence Leon animasyon dünyasının yükselen yıldızı. O bir deha.”

ZAMANDA YOLCULUK filminin kahramanı Mucit, Santek’e girip icat yeteneklerini kullanmayı hayal eden bir Elf’tir. Ancak ona küçük bir çocukken seçilen rol bu standarttan uzaktır. Mucit ahırlarda çalışmakta, Noel Baba’nın kızağının ve en iyi arkadaşı Benekli’nin de aralarında olduğu ren geyiklerinin bakımından sorumludur. Ancak az da olsa bir umut vardır. Her sene, yılbaşı gününde Santek her Elf’e kendi icatlarını sunma ve icadın kabul görmesi durumunda ise seçkin Elf’lerden olma imkanı sunmaktadır. Geçmişte her sene başarısızlığa uğramış olan Mucit, bu sene insanların en mutlu yılbaşı anılarını okuyup, bunu tekrar tekrar keyifle yaşamalarını sağlayan yepyeni icadıyla hayallerinin gerçek olabileceğine inanmaktadır. Ama Santek Elf’lerinden biri kıskançlık dolu merak dürtüsüyle Mucit’in icadını bir türlü bırakmak istemez ve düşürerek bozar. Mucit’in bozulan icadı elektrik kesintisine neden olur ve bu esnada Kuzey Kutbu’nu perdeleyerek gizleyen hologram devre dışı kalarak, dünyanın en büyük sırrı açığa çıkar.

Film Yapımcıları

TONY NOTTAGE

Tony'nin film ve animasyon tutkusu çok küçük yaşlarda başlamış ve gençlik yıllarında da devam etmiş. Anglia Üniversitesi’ni dereceyle bitiren Tony, kariyerindeki büyük sıçramayı yapıp 2002 yılında kendi şirketi, Creation Stüdyo’yu kurmadan once yıllarca Planlama Müdürü olarak çalıştı.

Creation Stüdyo, Tony’e hem animasyon hem de film yapımcılığı alanına duyduğu ilgisini ve aynı zamanda bu alanda ki tekniğini geliştirmesini sağladı. Film endüstrisindeki en büyük şansı 2007 yılında Terry Stone ile tanışması oldu. Pek çok yeteneğinin yanı sıra Tony aynı zamanda çoşkulu bir yazar ve yapımcıdır.


TERRY STONE – Yapımcı

Terry Stone oyunculuk kariyerine Mayıs 2003’te Billy Murray, John Altman ve Martin Hancock ile düşük bütçeli kült bir gangster filmi olan Hell to Pay adlı filmed, başrollerden birini oynayarak adım attı. O günden sonra dünyaca ünlü Meisner tekniği ile çalışarak oyunculuk kariyerine odaklandı. Doğal oyunculuk tarzı İngiltere’nin Eastenders, My Family ve The Bill gibi en sevilen pek çok büyük televizyon dizisinde ve One Man And His Dog gibi oldukça keyifli fantastik sinema filminde ve BAFTA adayı ve Raindance Film Festivali’nde ödül kazanmış Rollin' With The Nines gibi filmlerde oynamasını sağladı.

LEON JOOSEN – Yönetmen

Leon Kanada’da büyümüş ancak California Sanat Enstütüsü’ne gitmek için Amerika’ya gitmiştir. Mezun olduktan sonra, sektördeki ilk işi Los Angeles’ta yer alan Marvel Productions’da çizgi karakter yaratıcısı olan Stan Lee ile birlikte çalıştıkları Muppet B



abies adlı bir televizyon şovu olmuştur.

Sonrasındaysa Leon, The Little Mermaid ve Oliver And Company gibi filmlerde Disney çizgi karakter yaratıcısı olarak görev almış, akabinde ise kariyerine Roy Disney ile “Unicef” için Kuzey Amerika ve Afrika’daki çekilen filmlerle devam etmiştir.

Daha sonrasındaysa Leon, yönetmen Ivan Reitman ile bir sene boyunca Dreamworks’te live action animasyon olan Wish adlı filmde çalışmış, ardından Scooby Doo 1 & 2, Dr. Doolittle 2 ve Aliens In The Attic for RHYTHM and HUES gibi diğer live/action animasyon filmlerinde yönetmenlik yapmıştır.

Günümüzde Leon New York’ta yaşamaktadır.

AARON SEELMAN – Yönetmen

Aaron Seelman’ın filmcilik kariyeri, New York’un prestijli okulu Tisch Sanat Okulu’nun 4 yıllık eğitim veren Sinema ve Televizyon bölümüne kabul edilmesiyle başlar. Mezun olduktan sonra Los Angeles’a taşındı ve kısa zaman içerisinde dünyanın en ünlü karakter ve markalarının projelerinde editor olarak çalışmaya başladı.

Bunların ilki Garfield animasyon filminin yaratıcısı Jim Davis’e ait olan GARFIELD GETS REAL idi. Aaron bu filmin hemen ardından LEGO için pek çok projede çalışmaya başlamadan once yine iki animasyon Garfield filminde de çalıştı. LEGO’ya yaptığı işler arasında çizgi film kanalında da yayınlanmış olan çok başarılı olmuş HERO FACTORY serisi sayılabilir. Bunu pek çok başarılı iş takip etti. Mattel için iki BARBIE filmi takip etti ki, söz konusu filmler Mattel’in entertainment bölümünün amiral gemisi olmuştur. Aaron, televizyon için yaptığı çalışmalar ve pek çok özel projelerinin yanı sıra, editor olarak toplamda 10 filmde editörlük yapmıştır.


*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder