14 Haziran 2012 Perşembe

Mad Men hakkında bilmedikleriniz

1 - İlk olarak HBO’ya götürülen dizi ileri görüşlü yöneticileri tarafından tutmayacağı gerekçesiyle geri çevrilmiş.
1
2- Sally’nin garip arkadaşı Glen Bishop yapımcı Matthew Weiner’ın oğlu Marten Weiner’mış.Demek ki diziden Draper bile çıkartılabilir ama bu çocuk çıkartılamaz.
2
3- Dokuz kişilik senaryo ekibinin yedisi kadınmış.
3
4- Jon Hamm’sız Mad men ya da Alec Baldwin’siz 30 Rock düşünülebilir mi? Kader ağlarını örmemiş olsaydı Jon Hamm’i Jack Donaghy olarak görebilirmişiz.Zira Hamm ilk olarak 30 Rock seçmelerine gitmiş.
4jack-donaghy
5- Dizideki Roger Sterling’in eski eşi Mona yani Talia Balsam gerçek hayatta da Sterling (John Slattery) abimiz ile evliymiş.Bir bilgi daha ,ondan önceki eşi de George Clooney abimizmiş.
5
6- Bu sezon Dark Shadows bölümündeki bahsedilen olay gerçekten yaşanmış bir olaymış.
6-1
bakınız o zamanın gazetesi
nytimesmadmen
7- Hatırlarsınız Draper sekreterlerine karşı fazla uslu durmadığından,önüne geçebilmek için Mrs.Blakenship’i işe almıştı.Ki kendisi Karate Kid’in annesini oynayan Randee Heller’mış.
7
8 -Burası baya bir “spoiler”içerebilir,önceden uyarayım.Peggy işten ayrılırken rakip firmanın verdiği yıllık 19.000 $ bugünün parasıyla 131.000 $ yapıyormuş.Kedi olalı bir fare tuttu diyebiliriz Peggy için.
8
9- Freddy Rumsen’i canlandıran Joel Murray ünlü oyuncu Bill Murray’in kardeşiymiş.
vff michael clayton 2 3108079
10 - Bir bölüm dışındaki bütün bölümler Los Angeles’da çekilmiş.Sadece ilk bölüm New York’da çekilmiş.
10
11- İlk bölümde Pete Campbell’in masasındaki foto Trudy’i canlandıran Alison Brie değilmiş.Zira o sahne çekildiği sırada Trudy için herhangi bir oyuncu ile anlaşılmamış.Mevzubahis fotoğrafdaki ise yapımcı Matthew Weiner’ın annesiymiş.
11
12 -Her bir bölümü yaklaşık 2.84 milyon dolara mal oluyormuş.
12
13- Sterling Cooper’ın binası  1976 yapımı efsane film Network filmindeki binanın aynısıymış.
13
14 -Jessica Pare’nin 5.sezonun ilk bölümünde seslendirdiği Gillian Hills’in “Zou Bisou” şarkısı 42 yıl sonra Billboard Dünya Müzikleri listesinde bir numaraya yükselmiş.
14
15 -Hatırlarsınız ilk sezonlardaki Peggy ile Pete arasındaki yasak aşkın meyvesi bebek yapımcısına göre sanılanın aksine Peggy’nin kızkardeşi tarafından bakılmıyormuş,evlatlık verilmiş.
15
16 -Beatles’ın ünlü şarkısı Tomorrow never knows kullanılabilmesi için yapımcılar 250.000 $ telif ücreti ödemişler.Bu da 12.maddedeki masrafı açıklıyor gibi.
16
17 – 5.sezondaki Heinz fasülyeleri ile ilgili Don ve Harry’nin Rolling Stones’u oynatmaya çabaları aslında 1967 yılındaki The Who’nun The Who Sell Out albümüne göndermeymiş.
17
18 - Christina Hendricks ilk olarak Midge rolü için seçmelere katılmış.
18
19 - Dizideki içilen her sigara sanıldığın aksine gerçek değil sahteymiş.California eyaleti kuralları gereği işyerlerinde içilmesi yasak olduğu için bitkisel bir karışımdan yapılma sigaralar kullanılıyormuş.
19
20 -Lane Pryce’ın(Jared Harris) gerçek hayattaki babası 2002 yılında kaybettiğimiz usta oyuncu Richard Harris’miş.Ki kendisini Harry Potter serisindeki Professor Albus Dumbledore rolüyle hatırlıyoruz.
20 *
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder