17 Mart 2017 Cuma

Hafta Sonu Önerileri - 18/19 Mart

Sabah dokuz, akşam altı çalışan beyaz yakalı bir sinefil olarak kültürel aktiviteler için tek yapabilecek zamanlar akşam iş çıkışları ve ya hafta sonu oluyor.Hele yoğun geçen bir günün ardından, akşamına insanın hiç bir yapası gelmiyor çoğu zaman. İşte bu yüzden hafta sonları bizim türümüz için deyim yerimdeyse haftanın en kutsal günler oluyor. Bütün hafta yapılamayanları sığdırmaya çalışmaktan ve ne yapmalı sorusuyla boğuşmaktan çoğu şeyi kaçırdığımız da oluyor. Hafta sonu ne yapsam diye boğuşan kültür sanat takipçileri için aşağıda bir kaç tavsiye sıralamaya çalıştım. Eğer devam ettirebilirsem her hafta sonu için paylaşmayı düşünüyorum. Şimdiden herkese iyi hafta sonları.

 Alternatif festivallerde bu hafta;



13. Akbank Kısa Film Festivali
Etkinlikler Akbank Sanat’ın İstiklal Caddesindeki yerinde yapılıyor ve film gösterimler ücretsiz. Gösterimler öncesi danışmadan davetiye kartını alıp girebilirsiniz. Sona kalırsanız kalmayabilir, en az yarım saat öncesinden almakta fayda var.


15. Filmmor Kadın Filmleri Festivali
Gösterimler Fransız Kültür Merkezinde yapılıyor. Güvenlik gerekçesi ile daha öncesinden aşağıdaki linkten giriş için kayıt olmanız gerekiyor.
Detaylı bilgi için; http://www.filmmor.org/tr/festival



Hangi tiyatroya gitsek?



Profesyonel - İstanbul Devlet Tiyatrosu - Cevahir Sahnesi
Yetkin Dikinciler ve Bülent Emin Yarar’ın efsane performanslarını izleyebileceğiz Duşan Kovaçeviç’in oyunu Profesyonel bu haftasonu için Cevahir Sahnesi’nde. Gerçi oyun biletleri çıkar çıkmaz tükeniyor ama sonrası için de mutlaka takibini yapın, zira mükemmel ötesi oyunculuklar var, kaçırırsanız yazık olur.



Geç Kalanlar - Şehir Tiyatroları  - Fatih Reşat Nuri Sahnesi
Şehir tiyatrolarının yeni oyunlarından Geç Kalanlar Fatih Reşat Nuri sahnesinde. Metni ve oyunculukları oldukça başarılı, hatta beklentilerimin çok üstünde çıktığını söyleyebilirim.. Kadın-erkek ilişkileri üzerinden herkesinden kendinden bir şeyler bulabileceği akıcı bir metne sahip. Vaktiniz varsa gitmenizi, yoksa da vakit yaratmanızı tavsiye ederim.


Hangi sergiye gitsek?

Jake & Dinos Chapman: Anlamsızlık Âleminde
Küratör:  Nick Hackworth
10 Şubat–7 Mayıs 2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.


Hangi mekâna gitsek?


Socrates Bistro (Fırın Sokak 6 Teşvikiye, Nişantaşı)
Spor basılı medyası içinde en seviyeli ve en güzel işi yapan Socrates dergisinin cafe şeklinde vüvut bulmul hâli Socrates Bistro’da günün yorgunluğunu atabileceğiz güzel kokteylleri mevcut.


*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder