27 Kasım 2016 Pazar

İstanbul Sessiz Sinema Günleri 15 Aralık'ta Başlıyor

Cineteca di Bologna, Eye Filmmuseum, Cinematheque Française’nin işbirliği ve Akbank Sanat, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Goethe Institute İstanbul, İtalyan Kültür Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi’nin desteği ile bu yıl üçüncü gerçekleştirilecek Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri 15 Aralık'ta başlıyor. 
Sessiz filmlerin avangard gücünü vurgulayan, canlı müzik eşliğinde yaptığı gösterimlerle imaj ile ritm arasındaki büyülü ilişkiyi ortaya çıkaran festival, sinemaseverleri tekrarı mümkün olmayan üç günlük bir deneyim ile buluşturuyor.
Etkinlik kapsamında Berlin: Büyük Bir Şehrin Senfonisi (Walter Ruttmann, 1927), Pandora’nın Kutusu (Georg Wilhelm Pabst, 1929), Osmanlı İmparatorluğu’ndan GörüntülerDenizin Çağrısı (Henryk Szaro, 1927), Kalabaka, Avrupa’nın Bilinmeyen Gizleri (Fred Von Bohlen-Hegewald, 1930-1931), Algol: Gücün Trajedisi (Hans Werckmeister, 1920), Sabahın Birinde (Charlie Chaplin, 1916), Göçmen (Charlie Chaplin, 1917), Rehinci Dükkanı (Charlie Chaplin, 1916) Yedi Şans ( Buster Keaton , 1925), Çocuk Matinesi: Bisiklet Filmleri ve renkli-sessiz filmlerden oluşan bir seçki sinemaseverlerle buluşacak.
Detaylı bilgi için; http://www.sessizsinemagunleri.com/

*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder