2 Mayıs 2016 Pazartesi

14. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali Başlıyor

Türkiye’nin ilk çevre temalı kısa film etkinliği olan 14. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali, İstanbul gösterimleri 2 Mayıs 2016 da Bakırköy'de başlıyor.

Bakırköy Belediyesi, BASAD (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) ve Çevre Film işbirliği, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu ve Üniversitelerin katkıları ile gerçekleştirilecek festival kapsamında; Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması, özel gösterimler, sergiler, müzik dinletileri ve dans gösterileri bulunuyor.

FİLM GÖSTERİMLERİ

Toplam 7 ülkeden 120 çevre temalı kısa filmin yer alacağı gösterimlerin ana merkezi Bakırköy olup, filmler 2 Mayıstan başlayarak BASAD Cep Sinemasında ücretsiz olarak izleyici ile buluşacak.
Ayrıca, festivale bu yıl katılan Maltepe Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Yeniyüzyıl Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi'nde de öğrencilere yönelik gösterimler gerçekleştiriliyor.

ÖZEL GÖSTERİM / SÖYLEŞİ

12 Mayıs 2016 saat: 19:30 Bakırköylü Sanatçılar Derneği Cep Sineması’ nda “Arkalarından Gelen Şehir İstanbul” isimli belgeselin özel gösterimi ve ardından yönetmeni Ayla TORUN ile söyleşi yapılacaktır.
Festival gösterim ve etkinlik programlarına www.cevrefilm.org adresinden ulaşılabilir.

İLKLERİN FESTİVALİ
Türkiye'nin ilk çevre temalı kısa film etkinliği olan festival kapsamında yine ilkler gerçekleştirilmektedir.
Bunlardan biri, geçen yıl başlatılan "Halk Jürisi" ödülleridir.  Ulusal Yarışma bölümünde, seçici kurul dışında, ayrıca, çeşitli yaş ve meslek gruplarından oluşan 50 kişilik bir halk jürisi değerlendirmesi bu yıl da sürdürülüyor. Ön elemesiz bu değerlendirme katılımcılar açısından çok önemlidir.
İkinci bir ilk ise, bu yıl Bakırköylü Sanatçılar Derneği Ressamlar Grubu tarafından gerçekleştirilecek olan "Ressam Gözüyle Dünya Sinemasından" konulu, Ressam Fatma Akyüz koordinesinde gerçekleştirilecek özgün çalışmaların, yalnız Türk  Sineması'na değil, Dünya Sineması'na da katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir.
Yine geçtiğimiz yıl ödül töreninde gerçekleştirilen ve çok beğeni alan Bakırköylü Sanatçılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Dicle Derman Yönetimindeki "Yeşilçam Filmlerinden Şarkılar" konseri de yeniden festival kapsamındadır.

ULUSAL ÇEVRE KISA FİLM YARIŞMASI

Seçici Kurul Üyeliklerini , Ediz Hun (Sinema Sanatçısı), Engin Çağlar (Sinema Sanatçısı), Hilmi Nakipoğlu (Fotoğraf Sanatçısı), Prof. Dr. Oğuz Makal (Beykent Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi), Sadi Çilingir (Sinema Yazarı), Prof. Dr. Selahattin Yıldız (Maltepe Üniversitesi GSF Dekanı), Vadullah Taş (Araştırmacı-Yazar), Vural Çavuşoğlu (Yapımcı-Yönetmen) nun yaptığı Ulusal Çevre Kısa Film yarışmasına kabul edilen 112 Adet kısa film; kurmaca, belgesel ve canlandırma dallarında ayrı ayrı değerlendirilerek ödüllendirilecek.

Her dalda birincilere 2.000 TL verilecek ödüllerin dışında ilk üç dereceye plaket ve tüm yarışmacılara katılım belgesi verilecektir.

ONUR ÖDÜLLERİ

Festivalin bu yıla özgü çevre ve sinema onur ödülleri ise Yapımcı-Yönetmen Yılmaz Atadeniz ile Yeşilçam sinemasının unutulmaz oyuncularından Engin Çağlar’a verilecektir. Sanatçılara ödülleri 22 Mayıs 2016 tarihindeki ödül töreninde sunulacaktır.

FESTİVAL ÖDÜL TÖRENİ 22 MAYIS’TA

Festivalin Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenler ile her yıl sinema sanatçısı be bilim adamlarına verilen çevre ve sinema onur ödülleri, 22 Mayıs 2016 günü saat 19:00’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törende verilecektir. Ödül töreni verilecek kokteyl ile sona erecektir.


*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder