17 Kasım 2015 Salı

Uyuşturucuya karşı en iyi senaryolar ödüllerindirildi

Yeşilay’ın uyuşturucu madde bağımlılığının zararları hakkında gençler ve ebeveynlerin farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla destek verdiği, “İkinci Adım Yok” Kısa Film Senaryo Yarışmasında dereceye giren senaryolar ödüllendirildi.

Sinema ve Televizyon Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen yarışmada; “Adam Asmaca” isimli senaryosuyla Berfin Yaşar birinci, “Bir Adımla Gelen Kayıp”la Furkan Dağlı ikinci, “Engebe”ile Korhan Topçu da üçüncü olmuştu.

Senaryolardan birinci olan Adam Asmaca isimli başvuru animasyon olarak oluşturulurken, diğer iki senaryo kısa metrajlı film olarak gerçekleştirildi.
Yeşilay Genel Merkezi’ndeki özel gecede, dereceye giren senaryo sahipleri ödüllerine kavuştu. Başarılı senaryo yazarlarına ödülleri, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve SETEM Akademi Başkanı Feza Sınar ve Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Şehir Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan tarafından verildi.
Yeşilay’ın desteğiyle yayınlanan TRT’nin sevilen dizisi “Son Çıkış” oyuncularının da katıldığı Ödül Töreninde konuşan Prof.Dr. Mücahit Öztürk, şunları söyledi:

“Mali destek programları kapsamında bağımlılığa karşı mücadele eden, bilinç ve farkındalık oluşturan sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, kurumların projelerine hibe desteği veriyoruz. İkinci Adım Yok projesi de destek verdiğimiz çok anlamlı projelerimizden biri. Birbirinden değerli senaryolar arasından 3 senaryomuz dereceye girdi ve bunları kısa metrajlı film olarak çektik. Kısa diyoruz ama içeriğinde çok anlamlı, uzun mesajlarımız var. Projede emeği geçenlere, bağımlılıklarla mücadelemizde yükümüzü paylaşanlara teşekkür ediyorum”.

SETEM Akademi Başkanı Feza Sınar da Yeşilay’ın projeyi desteklemesinin çok önemli olduğunu belirterek Yeşilay’a teşekkür etti. Sınar şöyle dedi:

“İletişim araçlarını kullanarak uyuşturucu madde bağımlılığının zararları hakkında gençler ve ebeveynlerin farkındalık düzeylerini artırmayı amaçladık. Umarız bu amacımıza bir nebze de olsa ulaşmışızdır İkinci Adım Yok projemizle. Yeşilay’ın bu projeyi mali olarak desteklemesi, tüm süreçlerinde danışmanlık yapması bizler için çok kıymetliydi. Yarışmaya katılanlara, dereceye giren eser sahiplerine ve film çekiminde yer alan tüm ekip ve oyunculara minnettarız”.

Yarışmada yazdığı senaryo ile birinci olan İletişim Fakültesi öğrencisi Berfin Yaşar’a ödülünü
Yeşilay Genel Başkanı Prof.Dr.Mücahit Öztürk verdi. İkinci seçilen Tıp Fakültesi öğrencisi Furkan Dağlı ise ödülünü SETEM Akademi Başkanı Feza Sınar’dan aldı.

Üçüncülük ödülünü kazanan Korhan Topçu’nun ödülünü ise Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Şehir Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan verdi. Korhan Topçu , aldığı para ödülünü mültecilere bağış olarak vereceğini söyledi.

Kısa filmlerde gönüllü olarak rol alan Son Çıkış dizi oyuncuları Tolga Canbeyli ve Ümit Yaşar Bekar’a da teşekkür plaketi verildi.

*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder