10 Eylül 2014 Çarşamba

Aşka Dair yakında sinemalarda

© 2014 BİR MİR YAPIM SUNUMU / BİR MİR YAPIM DAĞITIMI
Gösterim Tarihi: 26 Eylül 2014

Yönetmen Kat Coiro

Senaryo Christian Long, Justin Long ve Keir O’Donnell

Oyuncular Justin Long ve Evan Rachel Wood

Keir O’ Donnell, Peter Dinklage,

Busy Philipps, Sam Rockwell, Vince Vaughn, Sienna Miller ve Brendan Fraser


SYNOPSIS


Genç yazar (Justin Long), güzel ve sıra dışı bir barista (Espresso uzman-Evan Rachel Wood) olan genç kadının facebook profilini inceledikten sonra kendisini kadının hayallerini süsleyen erkeğe dönüştürerek elde etmeye çalışır. Genç kadın değişime maruz kalan kişiliğine aşık olduğunda ise iki seçeneği vardır; ya rol yapmaya devam edecek ya da onu kaybetme riskini göze alacaktır…


YÖNETMEN KAT COIRO’YA YÖNELTİLEN SORULAR

Projeye nasıl dahil oldunuz? Bize Justin ile ilk görüşmelerinizi ve filmin zaman içinde nasıl geliştiğini  anlatabilir misiniz?

Justin, Keir ve Christian’ın yapım ortağı Jessica Neuman, yapımcı Holly Wiersma ile anlaşmışlar. Holly, ilk filmim “Life Happens”’ı izledikten sonra kendi hikayeleri için doğru bir seçim olacağımı düşünmüş. Haklıydı da. Filmin adını duymak bile beni heyecanlandırmaya yetmişti çünkü  Joni Mitchell’ın A Case Of You adlı parçası en sevdiğim şarkıdır. Senaryoyu okuduğumda, senaryonun yalınlığı ve kilişelerden uzak olması beni etkiledi. Çoğu romantik komedi başından sonu belli olan bir gidişata sahipken, A Case Of You’da böyle bir şey söz konusu değil. Hikayenin içtenliğini hemen fark ettim. Justin ile üzerinde en fazla durduğumuz konu bir yandan Sam’in bazı iç çatışmalarını su yüzüne çıkartmak ve ticari başarıyı yakalayacak bir film yaparken söz konusu bu içtenliği koruyabilmekti. Ayrıca yaz çekimlerini de (senaryonun ilk halinde öyle yazılmıştı) kışa uyarlamamız (daha gerçekçi) gerekti, ki sanıldığı gibi çok da uğraşmamızı gerektirmedi ve filme biraz gri, kış atmosferi kattık.

Bize flört etmek ve sosyal medyanın günümüzde bu konu üzerinde oynadığı rol ile ilgili düşüncelerinizi anlatır mısnız?

Sosyal medyanın flört ilişkileri alanında ki yarattığı değişim bence çok etkileyici. Klasik anlamda bildiğimiz ilk buluşma gerilimi, ki söz konusu bu buluşma her iki taraf için de temel bilgilerin öğrenilmesinden ibaretti, artık günümüzde yok. Romantizm potansiyeli yüksek bir ilişkiye adım attığınızda artık karşı tarafın da sizin hakkınızda en az sizin onun hakkında sahip olduğunuz kadar bilgiye sahip olduğunu biliyorsunuz, ki genelde bu bilgi çok fazla. Filmde Sam’in Birdie’ye tüm sohbetlerini ve buluşma yerlerini Birdie’nin profilinde yer alan bilgileri baz alarak yapmış olduğunu itiraf ettiğnde Birdie’nin soğuk kanlı bir şekilde başıyla onaylayıp, “Biliyorum” diye cevap verdiği an en sevdiğim sahnelerden biri, çünkü Birdie’nin anlayışını ve zerafetini bir kez daha vurguluyor. Madalyonun diğer yüzüne baktığımızda ise Sam’in bunu çaktırmadan yapabildiğini sanması, onun naifliği ve sadece kendisiyle ilgilenmekte oluşuyla ilgili çok şey anlatıtor. Internete koyduğunuz herhangi birşeyin sizi takip eden herhangi biri tarafından incelendiğini bilmeniz gerekiyor.


Bu film Evan Rachel Wood’u farklı bir rolde görmek için bir fırsat. Bize onunla ve aynı zamanda Justin ve diğer oyuncu kadrosuyla bu filmde çalışmanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bence Evan sahip olduğu yaşının çok üstündeki derinliği ve ağırbaşlılığı nedeniyle daha çok dönem dizi ve filmlerinde yer alıyor. Ancak, aslında gençlere özgü bir mizah anlayışına, adeta bulaşıcı bir çoşkuya ve seviyeli bir korkusuzluğa sahip, ki tüm bu saydıklarım fazlasıyla “Birdie” özellikleri. Justin çok etkileyici olduğu için ve sıra dışı eğlenceli bir yana sahip olduğu ve de zeki biri olduğu için, karşısında Sam’i adeta kendi kopyasına dönüştürebilme gücüne sahip,bunu inanılır şekilde ve göz korkutarak yapan güzel bir kadın bulabilmek çok önemliydi. Birdie dans ediyor, şarkı söylüyor, esprili, gerçekten iyi biri ama ahmaklara tahammülü yok, romantik ama insanı baydırmıyor, zeki ama kendini beğenmiş değil ve yeni şeyler denemekten korkmayan biri. Kusurlarını dile getirmekten kokmuyor ve çekinmiyor. Birdie rolüne hangi aktris uygun olur diye çok konuştuk ve ilk tercihimiz olan oyuncu ile anlaşabildiğimiz için çok şanslıyız. Justin hiç enerjisi bitmeyen aktörlerden biri. Uzun bir günün sonunda bile yaptığı şakalarla ekibi kırıp geçiren biri, ki bu set için harika bir moral kaynağı. Ancak filmde beni en çok etkileyen yanı duygularını somut ve tabii bir biçimde yansıtabilme yeteneği oldu. Filmin sonunda, nihayet  kendisi olabildiğinde, yapmacıksız duygusallığı çok çekici ve seksi bir hal alıyor,ki bu romantik komedilerde pek rastladığımız bir şey değildir. Sam için uzun bir çaba ve onu izlemek bazen biraz sinir bozucu olabilir çünkü gerçekten de kendi kendinin en büyük düşmanı ama bence derinliği ve role olan kişisel bağı izleyiciye büyük keyif verecek. Geri kalan oyuncu kadrosuna gelince, her birinin rolüyle inanılmaz derecede muhteşem bir şekilde bütünleştiği bu kadar mükemmel oyuncularla birlikte çalıştığım için kendimi çok şanslı addediyorum. 


İzleyicinin filmden ne alacağını umut edyorsunuz? 

Konu aşk olduğunda hepimiz kendimizin en büyük düşmanıyız. Çılgınca etkilemeye çalışmakta olduğumuz kişinin de en az bizim kadar gergin olduğunun farkına varabilsek, olduğumuz gibi olabilsek ve sevilmeme korkusunu bir yana atıp biri bizi olduğumuz gibi sevmiyorsa zaten değmeyeceğinin farkına varsak, tüm bu saydıklarımın farkına varsak romantizm dünyası daha az gerilim barındırırdı. Ama herkes bunların farkında olsa, o zaman çoğu filme konu olmazdı ve ben de işsiz kalırdım, o yüzden boşverin… İzleyicinin güleceğini umut ediyorum.
 

CAST HAKKINDA
JUSTIN LONG (Yardımcı Yazar/Yapımcı)
İlk film senaryosu yazarlığı deneyimi olan  “Aşka Dair-A Case Of You”nun Tribeca Film Festivali’nde prömiyerinin yapılması Justin Long’u çok heyecanlandırdığı kadar gururlandırmıştır.  Söz konusu etkinlik hayatında en çok sevdiği üç şeyi bir araya getirmektedir: Filmler, New York şehri ve bedava patlamış mısır.

EVAN RACHEL WOOD

Evan Rachel Wood döneminin en yetenekli genç oyuncularından biridir. Son dönemde bir HBO mini dizisi olan MILDRED PIERCE’ta canlandırdığı Veda Pierce rolüyle olumlu eleştiriler almasının yanı sıra Emmy Ödülleri’nde mini dizi ve sinema filmi kategorisinde “En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülüne aday gösterilmiştir. Ayrıca  Darren Aronofsky’in 2008 yılı yapımı filmi THE WRESTLER’ da Mickey Rourke’nin boşanmış kızı Stephanie’yi canlandırırken sergilediği güçlü performansıyla da olumlu eleştiriler almıştır. Beş yaşından beri sürdürmekte olduğu oyunculuk kariyerinde dönüm noktası, 2003 yılında Catherine Hardwicke’nin tartışma uyandıran bağımsız filmi, THIRTEEN olmuş ve hem Altın Küre’de Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu hem de SAG Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu adayı gösterilmiştir.

2010 yılında, Robert Redford’un, THE CONSPIRATOR filminde James McAvoy ve Robin Wright ile baş rolleri paylaşmıştır. 2011 yılında bir MILDRED PIERCE uyarlaması olan HBO mini dizisinde Kate Winslet ile başrolde oynamıştır. Büyük beğeni toplayan HBO dizisi, True Blood’da ise Kraliçe Sophie-Ann Leclerq rolüyle izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

Son dönemde ise Evan, George Clooney’in yönetmenliğini yaptığı ve başrolü oynadığı THE IDES OF MARCH’ta Clooney ile başrolü paylaşmıştır. Sonrasında ise Evan, 2013 yılında vizyona giren  THE NECESSARY DEATH OF CHARLIE COUNTRYMAN filminde Shia LaBeouf ve Mads Mikeelsen ile başrolü paylaşmıştır. 2014 yılında vizyona giren BAREFOOT fiminde de başrolde oynamıştır.
  
KEIR O’DONNELL (Yardımcı Yazar/Yapımcı)
O'Donnell ;Sydney, Avustralya’da doğmuş ve 10 yaşında Harvard, Massachusetts’e taşınmış, liseye burada gitmiştir. Klasik sinema eğitimi aldığı konservatuardan mezun olduktan sonra, Los Angeles’a yerleşmeden önce Keir, doğu sahilinde yer alan repertuar tiyatrolarında pek çok oyun sergilemiştir.  

Profesyonel film kariyeri meşhur “Wedding Crashers-Davetsiz Çapkınlar” filminde Todd Cleary rolünü oynamaya hak kazanmasıyla başlar. Kariyerine Vince Vaughn ve Jennifer Anniston’ın başrollerini paylaştığı “The Break Up-Ayrılık” filminde ve Josh Duhamel ve Kristen Bell’in başrollerde oynadığı “When In Rome” filminde yardımcı oyuncu olarak devam eder. Kier ,sayısız bağımsız filmde eksantrik ve dinamik rollerde oynamıştır. Bunların arasında; Zooey Deschanel ile rol aldığı “Flakes”, Tim Robbins’in karşısında oynadığı “Noise”, Justin Long ile oynadığı “Taking Chances”, Kristin Stewart ile oynadığı “The Runaways” ve Jesse Eisenberg ile oynadığı “Free Samples” sayılabilir.



FİLM YAPIMCILARI HAKKINDA
KAT COIRO (Yönetmen)

Rusya’da ki Carnegie Mellon Üniversitesi ve Moscow Art Theater’dan mezun olduktan ve American Film Institute’da kısa bir eğitimin ardından Kat, “Funny Or Die” için pek çok kısa film ve komedi skeçleri yaptı.Kat ilk sinema filminin yönetmenliğini  (romantik komedi “Life Happens) Ekim 2010’da yaptı. Life Happens 2011 yılında LA Film Festivali’nin prömiyerinde yer aldı, Nisan 2012’de vizyona girdi ve günümüzde ise /itunes/netflix’te talep görmeye devam etmektedir.

İtalya’da 2011 yılının Haziran ayında yönetmenliğini yaptığı ikinci sinema filmi olan “While We Were Here” 2012 yılında Tribeca Film Festivali’nin yarışma kategorisinde gösterime girdi, hemen satıldı ve 2013 yılında sinemalarda vizyona girmeden önce de festival turunu tamamladı.

Kat üçüncü sinema filmi olan başrollerini Justin Long, Evan Rachel Wood, Keir O'Donell, Vince Vaughn, Sam Rockwell, Peter Dinklage ve Brendan Fraser’ın paylaştığı “Aşka Dair-A Case Of You”yu 2012 yılının Şubat ayında yönetti. Filmin prömiyeri 2013 yılında Tribeca Film Festivali’nde gerçekleştirildi. 

CHRISTIAN LONG (Yardımcı Yazar/Yürütücü Yapımcı)

"Aşka Dair-A Case Of You" Christian'ın sinema filmi yazarlığına damgasını vurmuştur. Şu anda kardeşiyle birlikte Bill Lawrence’nin eğitimi altında bir yandan Warner Bros.’a bir TV plot yazarken, diğer yandan Will Ferguson’un romanı “Happiness’ın”  senaryo uyarlamasını gerçekleştirmektedir. Christian, Tribeca Film Festivali’nin bir parçası olmaktan gurur ve heyecan duymaktadır.

HOLLY WIERSMA (Yapımcı)

Yapımcı HOLLY WIERSMA 1997 yılında BLADE, THE RAINMAKER ve AMISTAD gibi filmlerde Casting Yardımcısı olarak başladığı kariyerini yürütteceği Los Angeles’a taşındı. Kısa bir süre sonrasındaysa bağımsız film yapımına karşı güçlü bir tutku duymaya başladı ve casting yerine yapıma odaklanmaya başladı ve günümüze kadar da bu alanda çalışmaya devam etti.  Wiersma 2003 yılında Variety dergisinin “İzlenilmesi Gereken 10 Yapımcı” listesinde ve 2004 yılında ise FADE IN dergisinin “Tanımanız Gereken 100 Kişi” nüshasında yer aldı.

2003 yılında Wiersma WONDERLANDİn yapımını gerçekleştirdi ve: HAPPY ENDINGS, DOWN IN THE VALLEY, THE QUIET ve THE TENANTS adlı dört filmin yapımını tamamladı.

2007 yılında Wiersma , Emilio Estevez’in yazıp yönettiği, iki dalda Altın Küre adayı gösterilen BOBBY’nin yapımı ile yine pek çok olumlu eleştiri almış olan ve pek çok dalda ödüle aday gösterilmiş olan The Weinstein Company’nin,başrolünde Sienna Miller’ın oynadığı FACTORY GIRL’ün yapımını gerçekleştirdi.

2009 yılında Wiersma, STONE filmi için tekrar Edward Norton ile bir araya geldi. John Curran’ın yönettiği ve başrollerinde Robert DeNiro ve Milla Jovovich’in de yer aldığı film, mükemmel eleştiriler aldı ve New York Film Festivali’nde gösterildi.  2010 yılında, Wiersma ,bir Dito Montiel filmi olan THE SON OF NO ONE’nin çekimleri için New York’a döndü. Başrollerini Channing Tatum, Ray Liotta, Katie Holmes, Juliette Binoche ve Al Pacino’nun oynadığı film için Variety dergisi “Başka hiç bir bağımsız yapımcı Holly Wiersma kadar mükemmel bir oyuncu kadrosunu bir araya getiremez” diye yazdı. Film daha sonra 2011 yılında Sundance Film Festivali’nin Kapanış Filmi seçildi.

Bir sonraki projesi, yardımcı yazarlığını ve yardımcı yapımcılığını yaptığı gibi yönetmenliğini de yaptığı, başrollerde Ryan Phillippe, Oscar ödüllü Anna Paquin ve Luke Wilson’ın paylaştığı SHREVEPORT’dur.  

Wiersma, oldukça ses getiren ve başrollerini Matthew McConaughey, Jennifer Garner ve Jared Leto’nun paylaştığı “DALLAS BUYERS CLUB-SINIRSIZLAR kULÜBÜ’nün yapımını gerçekleştirmiştir.  

Edinmiş olduğu büyük deneyimle Wiesma, bağımsız dünyada daha fazla sıradışı sesler arayışını sürdürmektedir.



*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder