4 Mart 2014 Salı

Inception kutu oyunu "Inceptor"




 Yakın sinema tarihinin en etkileyici filmlerinden biri kabul edilen ve şimdiden klasik mertebesine yükseltilen Inception, yine bizi rüyalar alemine götürüyor. Ancak bu kez bir kutu oyunuyla. 2-5 oyuncunun oynayabildiği Inceptor adlı oyun, filmin ana temasında olduğu gibi fikir tohumlarını bir başka zihne ekme üzerine kurulu.
Rüyalar aleminde geçen Inceptor’da, her oyuncu ya da takım, ellerindeki görev kartını kullanarak, rüya görenin yani Mark’ın zihnine bir fikir tohumu ekmeye çalışıyor. Bunu en kısa sürede yapan, oyunu kazanıyor. Her oyuncu, zar atarak iç içe geçmiş halkalar olarak tasvir edilen rüya seviyeleri üzerinde ilerliyor ve her rüya seviyesinde en az bir görevin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Oyuncular, piyonlarının geldiği ikona göre bir kart seçiyor. Arcihtect, Forger, Extractor ve Inception adlarını taşıyan dört farklı renkteki kartlardan ana görev kartında belirtilen adette toplanması gerekiyor. Bu esnada bilinçaltı kartları da oyuncuların karşısına çıkıyor ve kolaylaştırıcı ya da zorlaştırıcı etkiler yapıyor. Rüya seviyelerinde içe doğru ilerledikçe renkli kartların toplanması daha da zorlaşıyor. Son aşamaya gelip fikir tohumu ekildikten sonra oyuncuların belirli sayıda hamleyle ilk rüya seviyesine dönmesi gerekiyor aksi halde o oyuncular arafta kalıyor.
Kickstarter üzerinden toplamak istediği 30 bin dolarlık fonun büyük bir kısmına ulaşan Inceptor, her şey yolunda giderse ağustos ayında destekçileriyle buluşacak. Oyunun standart versiyonu için 59 dolarlık destek talep ediliyor. Özel bir alüminyum çanta içinde gönderilecek The Chemist versiyonu içinse 110 doları gözden çıkarmak gerek. Oyun yurt dışına da gönderiliyor.

Oyunu geliştiren ekip, Warner Bros.’la görüştüklerini ve şirketin lisanslama yapmasa da, oyunun üretimine dair herhangi bir olumsuz tavrı olmadığını belirtiyor.

kaynak: http://www.log.com.tr/inceptionin-kutu-oyunu-ruyalar-alemine-goturuyor/








*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder