16 Mart 2013 Cumartesi

Karlar Kraliçesi "Snow Queen" yakında sinemalarda


Vizyon Tarihi: 05 Nisan 2012
Dağıtım: UIP Filmcilik
Süre: 80 Dakika
Tür: Animasyon (3D)

Karlar Kraliçesi, yeni bir dünya yaratmaya niyetlenir. Bu dünyada, duyguların yerini tekdüzelik alacak; insanların ruhları kutuptan esen dondurucu rüzgarlarla donacaktır. Bu amaçla, Karlar Kraliçesi yeryüzünü buzlarla kaplar ve yeryüzünde sanat adına ne varsa, tamamını yok etmeye girişir. Sihirli bir aynanın dediğine bakılırsa, Karlar Kraliçesi’nin bu emeline ulaşmasının önünde son bir engel kalmıştır: Yaptığı aynalarda, insanın sadece sureti değil, ruhu da yansıyan cam ustası Vegard. Günlerden bir gün, kutup rüzgarları Vegard Usta’yı ve karısı Una’yı alır götürür. Ama onlar, bu arada, oğulları bebek Kai ile kızları Gerda’yı saklamayı başarmıştır.

Günler geçer… Karlar Kraliçesi’nin hizmetkarı, Gerda’nın kardeşi olan Kai’yı bulur ve bu çocuğun Vegard’ın selefi olduğuna karar verir. Böylece, Kai kaçırılıp Karlar Kraliçesi’nin sarayına götürülür.  Bunu duyan Gerda buzlar ülkesine doğru yola çıkar; bu yolculukta önüne çeşitli zorluklar çıkacak, Kai’yı kurtarmaya giderken yeni dostlar edinecek, Karlar Kraliçesi’ni en sonunda yenilgiye uğratacak ve dünyanın dört bir yanındaki insanların yüreklerini tekrar ısıtacaktır.




FİLM EKİBİ

Yönetmen Maxim Sveshnikov, Vlad Barbe
Senaryo  Vadim Sveshnikov, Vlad Barbe
Yapımcı Yuri Moskvin, Vladimir Nikolaev, Olga Sinelshchikova, Sergey Rapoport, Alexander Ligay, Timur Bekmambetov
Müzik  Mark Willott
Yapım Wizart Animation
Ortak Yapım Bazelevs, INLAY Film

Maxim Sveshnikov - YÖNETMEN VE SENARYO YAZARI
“Karlar Kraliçesi”nin yönetmeni ve senaryo yazarı olan Maxim Sveshnikov’un, animasyon alanındaki ilk çalışması (CTB Film Şirketi Melnitsa Animasyon Stüdyosu’ndan çıkan) “Alyosha Popovich & Tugarin Zmey” adlı projedir. Yönetmen, bu projenin senaryo yazarlığını yapmıştır.
Sveshnikov, daha sonra, (CTB Film Şirketi Metlintsa Animasyon Stüdyosu’ndan) “Dobrynya & The Dragon”, “Ilya & The Robber”, (Era Vodoleya Stüdyosu’ndan) “Sapsan”, “The Last Fairytale Hero”, (Constanta Film Şirketi’nden) “Kisses of Fallen Angels”, (CNF Stüdyo’dan) “Star Dogs 3D” ve (Renovatio Yapım’dan) “The Magic Goblet of Rorim Bo” gibi, çok sayıda uzun metrajlı çalışma ve animasyon filminin senaryosuna başarıyla imza atmıştır.
Maxim, Karlar Kraliçesi’nde yönetmen koltuğunda oturmadan önce, (Era Vodoleya Stüdyosu’ndan çıkan) “Sapsan” ve “The Three” adlı uzun metrajlı animasyon filmlerinin de yönetmenliğini yapmıştır.
*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder