5 Aralık 2010 Pazar

Efsaneler Ölmez: 95 yaşında intihar

monicelliİtalyan Komedi’sinin ve Toto’nun yaratıcısı olan Mario Monicelli 29 Kasım günü tedavi gördüğü hastanede beşinci kattan kendini atarak intihar etti.Prostat kanseri tedavisi için Roma’da hastaneye yatırılan Monicelli acılarına daha fazla dayanamayarak tıpkı 46 senesinde Tiyatro eleştirmeni-Gazeteci babası Tomaso Monicelli gibi kendi ölümünü kendisi seçti.İşin ironik yanı 5. kattan atladıktan sonra cesedinin hastanenin acil servis kapısının önüne düşmüş olması ama kurtarılması için herşey çok geç olmasıydı.

Ailesi tarafından Mario Monicelli için herhangi bir cenaze merasimi yapılmayacağı ve ebedi yolculuğuna resmi törenlerden uzak biçimde uğurlanacağını ve naaşın krematoryumda yakılacağını açıklandı.Yine ailesi tarafından Roma Büyükşehir Belediye Başkanı Gianni Alemanno'nun ünlü yönetmenin naaşının, büyükşehir belediyesinde halkın ve sinemaseverlerin ziyaretine açılması önerisini kabul edilmedi.Monicelli'nin naaşı 2 Aralık’ta Roma'da kendisi tarafından açılmış bir sinema salonu olan Casa del Cinema'da (Sinema Evi) ziyarete açıldı ve ertesi gün sadece aile bireylerinin katılacağı sade bir törenle ebedi yolculuğuna uğurlandı.Ünlü yönetmenin torunu Niccolo Monicelli, “Aile olarak herhangi bir cenaze merasimi düzenlemeye gerek duymuyoruz. Her şey Mario Monicelli'nin ve ailenin istediği doğrultuca yapılacak” dedi.Niccolo Monicelli, ünlü yönetmenin pencereden atlayarak hayatına son vermesinin “trajik” olarak nitelenemeyeceğini savunarak, “Trajik bir son ifadesini kullanmak doğru değil. O hayatı yaşamış bir insandı. Geriye pek çok mesaj bıraktı. Onu filmleriyle hatırlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Gerçekten öyle,95 yıl dolu dolu yaşayıp geride isminin önüne İtalyan Komedisinin Babası,Toto’nun(Antonio de Curtis) yaratıcısı gibi sıfatlar ekletmek ölümün önüne geçecek ve sonsuza kadar yaşayacak sözler.Efsaneler ölmez sözüyle de anlatılmak istenen budur.Sanat aracılığıyla yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacak, nesilden nesile aktarılabilecek..

mario-monicelli2 LiveImages_Foto Haber_142_Ünlü yönetmen Monicelli intihar etti_D30093538  337a65df-2ca5-4967-94eb-47697fa3dd7f-444x333     mario-monicelli-5  toto-monicelli PD*40573467

*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder