9 Mayıs 2010 Pazar

Efsane Geri Dönüyor

Fötr şapkası, kırmızı-yeşil çizgili kazağı ve dört bıçaklı eldiveniyle korku salan efsane korku serisi  Elm Sokağı Kabusu ve çok sevdiğimiz kötü adamımız Freddy Krueger geri döndü.Korku üstadı Wes Craven’in 1984’de hayat verdiği Freddy’nin bu güne kadar 9 filmi çekilmişti.Senaryosunu Wesley Strick ve Eric Heisserer'ın yazdığı filmin yönetmenliğini, ödüllü müzik klibi ve reklam filmi yönetmeni Samuel Bayer üstendi.80’ler sinemasının en önemli korku örneklerinden biri olan seride bugüne kadar yapılmış en iyi ‘kötü karakterler’ listelerinde her zaman liste başı olan bir korku klasiği  efsane ''Freddy Krueger'' rolünü, bugüne kadar çekilen 7 seride canlandıran Robert Englund'un yerine Jackie Earl Haley üstlendi.Bakalım usta oyuncu Haley bu rolün ağırlığı atından kalkabilecek ve Freddy Kruger fanatiklerini tatmin edebilecek mi?

robert-englundfreddy-kruger jackie-earle-haley-zumaredwestphotos183909

*
Share/Save/Bookmark

3 yorum:

  1. Jackie Earl Haley'i Human Target'ta izledik en son. Her rolün altına girebiliyor. Bide maskeli bir karakteri canlandırdıydı koskoca mavi bi adamın olduğu filmde. Sinemada izlediğime üzülmüştüm o filmi ama en iyi karakterlerden biri onun canlandırdığıydı.

    Merak ediyorum Freddy'i. Çocukluğumuzun korkulu rüyası. Nasıl da korka korka izlerdim geceleri, o aynalı sahneler, yatak altından geçilen piskopat mekanlar hala aklımdadır. :D

    YanıtlaSil
  2. Evet aynen çocuklugumuzun korkulu ruyası ama bir o kadar da onsuz yapamıyoruz..Korkuyla sevmek arasında birşey galiba..Bu kadar ilginin üstüne hakikaten çok büyük sorumluluk alacak diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  3. Açılıştan epey para kazandırdı film zaten, bir tane daha sipariş verdiler hem de 3D olarak. :D

    YanıtlaSil