15 Kasım 2017 Çarşamba

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali 17 Kasım’da başlıyor!

Bu yıl 5. yaşını kutlayan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 17 Kasım’da başlıyor! Woody Allen’dan George Clooney’e, usta isimlerin beklenen filmlerinin Türkiye prömiyerlerine evsahipliği yapacak festivalde; Brezilya’dan Hindistan’a, İran’dan Kırgızistan’a, 39 ülkeden toplam 107 film gösterilecek. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, ulusal ve uluslararası yarışması, yerli sinemacılara özel sunduğu Bosphorus Film Lab desteği ve Béla Tarr, Aida Begic, Bobby Roth, Majid Majidi gibi ünlü konuklarıyla Kasım ayının en çok konuşulacak etkinliklerinden biri olacak.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 5. yaşını kutluyor. 17-26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek festival, Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak.


Béla Tarr, Aida Begic, Bobby Roth, Majid Majidi, A.R. Rahman gibi birçok ünlü sinemacıyı İstanbul’da ağırlayacak festivalde, Brezilya’dan Hindistan’a, İran’dan Kırgızistan’a, 39 ülkeden 43 uzun ve 64 kısa metraj olmak üzere toplam 107 film gösterilecek. 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, ulusal ve uluslararası yarışması, yerli sinemacılara özel sunduğu Bosphorus Film Lab desteği ve ünlü konuklarıyla Kasım ayının en çok konuşulacak etkinliklerinden biri olacak.
Ulusal Sinema’da 8 film Büyük Ödül için yarışıyor
Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası yarışması bir kez daha son dönem yerli ve yabancı sinemanın en yetkin filmlerini bir araya getiren seçkisiyle İstanbul’da yarışma heyecanı yaşatacak.

Başkanlığını usta yönetmen Derviş Zaim’in yapacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi; yazar Ayfer Tunç, kurgucu Aylin Zoi Tinel, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ve oyuncu Aslı Tandoğan’dan oluşuyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise; Andaç Haznedaroğlu’nun Misafir”, Ayhan Salar ve Erkan Tahhuşoğlu’nunEşik”, Burçak Açık Üzen’in “Beginner, lent Öztürk’ün Mavi Sessizlik”, Fikret Reyhan’ın Sarı Sıcak”, Özgür Sevimli’nin Murtaza, Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” ve Selman Kılıçaslan’ın Bütün Saadetler Mümkündür” adlı filmleri 100.000 TL değerindeki En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü için yarışacak.

Ustaların son işleri festivalde
Woody Allen’dan Andrey Zvyagintsev’e, Naomi Kawase’den Takeshi Kitano’ya, dünya sinemasının usta isimlerinin son filmlerini buluşturan Dünya Sineması” bölümünde, ABD, Almanya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İsviçre, Japonya, Norveç, Rusya ve Şili’den toplam 10 film gösterilecek.

Twilight” serisinin Eric’i olarak tanıdığımız Kore asıllı oyuncu Justin Chonun Sundance’ten seyirci ödüllü Gook; Japonya sinemasının usta kadın yönetmeni Naomi Kawase’nin Cannes’da Altın Palmiye için yarışan ve Ekümenik Jürisi Ödülü’yle dönen son filmi Radiance; Cannes’ın bu yılki galibi Ruben Östlund kara komedisi The Square; Japon sinemasının en üretken yönetmenlerinden Takeshi Kitano’nun hızlı temposuyla soluksuz bırakacak suç aksiyonu Outrage Coda; Bosnalı yönetmen Elmir Jukic’in son filmi The Frog; usta Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev’nin Cannes’da Jüri Özülü kazanan son başyapıtı Loveless; George Clooney’nin festivalin açılış filmi de olan Venedik’ten ödüllü Suburbicon; 10 yıl önce çektiği Lucia” ile dikkatleri çeken Amerikan bağımsız yönetmen Niles Atallah’ın Rotterdam’dan Jüri Özel Ödülü’yle dönen ikinci uzunu Rey”, festivalde biletleri ilk tükenecek filmler olacak görünüyor.

Bölümün heyecan uyandıran filmlerinden biri de, Türkiye galasını festivalde yapacak Woody Allen filmi Wonder Wheel. Ustayı yeniden New York sokaklarına döndüren film, gangsterlerle dolu 50’ler Amerika’sında yaşanan hüzünlü bir aşkı anlatıyor ve Kate Winslet’dan Justin Timberlake’e, Juno Temple’dan Jim Belushi’ye, yıldızlar geçidiyle göz kamaştırıyor.

Festivalle ilgili detaylı bilgi için: bogazicifilmfestivali.com



*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder