27 Kasım 2017 Pazartesi

Randevu İstanbul 20 Yaşında

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 20. kez gerçekleştirilecek olan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 1-7 Aralık 2017 tarihlerinde fark yaratacak etkinlikleri ve yeni bölümleriyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştireceği 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nin programı belli oldu.
1-7 Aralık tarihleri arasında 20. yaşını kutlayacak olan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz yıl çok ilgi gören “Gastronomi Randevusu” ve“Odak Ülke”bölümlerinin yanı sıra bu yıl dünya sinemasının yeni öneklerinin yer aldığı bir dizi özel gösterim; yerli sinemadaki yeni yönetmenlere dikkat çekmeyi hedefleyen “İlk Randevu” bölümü; 14. Geleceğin Sineması yarışmasında finale kalan 19 öğrencinin TÜRSAK Vakfı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağladığı destekle hayata geçirdiği kısa filmlerin yer aldığı  “Geleceğin Sinemacıları” bölümü ve Çin yapımı 22 yeni kısa filminsunulacağı “Çin’den İnsan Manzaraları” bölümleri ile seyirci karşısına çıkacak.
Festival farklı ülke ve kültürlerden 60’ın üzerinde filmin ve programdaki filmlerle bağlantılı birçok etkinliğin yer aldığı 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali programı 2017’yi yine dopdolu bir seyir zevkiyle tamamlamayı vaat ediyor.
ONUR ÖDÜLLERİ VE 20. YIL KUTLAMASI
20.   Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivaligeleneksel Onur Ödülü bu yıl sinemamızın değerli yapımcı ve yönetmeni Necip Sarıcı’ya sunulacak. Necip Sarıcı’nın yapımcılığını üstlendiği bir klasik, Metin Erksan’ın filmi “Kuyu” bu vesileyle bir kez daha festival kapsamında seyirciyle buluşacak.
TÜRSAK Vakfı’nın kültüre ve sanata katkılarıyla fark yaratan isimleri onurlandırmak amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü’nün bu yılki sahipleri ise Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve yazar Doğan Hızlan.
20.   Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali Onur Ödülü ve TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülleri4 Aralık Pazartesi akşamı Soho House IstanbulBigRoom’da düzenlenecek olan tören ile sahiplerine takdim edilecek. Festivalin destekçilerinden Soho House İstanbul’un katkılarıyla düzenlenen gecede ayrıca Randevu İstanbul’un “20. Yıl Kutlaması” gerçekleştirilecek.
ODAK ÜLKE: ÇİN
Her yıl farklı bir ülkenin sinemasını mercek altına alan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 20. yılında günümüz “Çin Sineması”na odaklanıyor.
CRI (ChinaRadio International) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Çin’e Bak, Dünyayı Gör” adlı bu bölüm kapsamında Festival, günümüz Çin Sineması’ndaki film üretimini tüm çeşitliliğiyle yansıtmayı hedefleyen 10 yeni filmden oluşan bir seçkiyi seyirciyle buluşturacak. Festivale konuk olacak film ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan gösterimlerden sonra film ekipleri izleyicilerle buluşacak.
Çin sinema endüstrisinde son yıllarda özel önem verilen animasyon yapımlar zincirine eklenen parlak bir halka, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışan Çin yapımı ilk animasyon olan yönetmen LiuJian’in filmi “İYİ GÜNLER” (HAO JI LE) Randevu İstanbul’da.
54.   Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal kazanan “Melekler Beyaz Giyer” (JIA NIAN HU) bu kez İstanbul seyiricisinin karşısına çıkıyor. Derinlikli karakterler çizen ve eleştirmenlerden övgüler alan film, dört yıl önceki “Kayıp Sokak” (ShuiyinJie) ile dikkat çekici bir çıkış gerçekleştiren VivianQu, ikinci filmiyle de seyirciyi sarsmayı başarıyor.
Festival Afişindeki “Baykuş”
Randevu İstanbul’un bu yılki afişinde, sinemadaki renkliliği ve çeşitliliği gözlemlemek ve keşfetmek teması göze çarpıyor. “Bilgelik” ve “yenilikçi yaklaşım”ı simgeleyen tasarımdaki “baykuş” figürü tüm sinemaseverleri Randevu İstanbul’da keşfetmek için perdeye bakmak üzere sinema salonlarına çağırıyor.
01-07 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde 60’a yakın film Cinemaximum Zorlu Center ve SALT Galata salonlarında seyirciyle buluşacak.
“20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali”, çağdaş sinemanın iyi örneklerini, 2017’de dünya festivallerinde boy gösteren, seyirciyi ve eleştirmenleri perdeye kilitleyen, sinema aşkını tazeleyen, birbirinden çarpıcı, yeni filmleri keşfetmek için 1-7 Aralık haftasında seyirciyi sinema salonlarına davet ediyor.
Festival programı



*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder