16 Mart 2013 Cumartesi

Yedi Psikopat





Marty (Colin Farrell) “Yedi Psikopat” isimli kitabını bitirmek için çaba içerisinde olan bir yazardır. Billy (Sam
Rockwell) ise Marty’nin en yakın arkadaşıdır. Billy işsiz bir aktördür. Ara sıra köpek hırsızlığı da yapmaktadır. Ama Marty için her şeyi yapabilecek biridir. Hans (Christopher Walken) Marty’nin suç ortağıdır. Hans ise hızlı geçmişinin aksine şimdilik kendini dine adamış bir adamdır. Billy ve Hans’ın çaldığı köpeğin sahibi olan Charlie (Woody
Harrelson) ise psikopat bir katildir. Charlie ne yapacağı tahmin edilemeyen, saldırgan ve bir insanı öldürmeden önce iki defa düşünmeyecek bir adamdır.
Marty (Colin Farrell) nihayetinde kitabını bitirebilmek için olan gerekli ilhamı alacaktır. Fakat kariyeri için gerekli ilhamı alıp, hayatta kalabilecek midir?


PRODUKSİYON HAKKINDA
Oskar ödüllü yazar ve yönetmen Martin McDonagh imzalı filmde Oskar ödüllü Christopher Walken, Emmy ödüllü Zelijko Ivanek, Colin Farrell, Sam Rockwell, Woody Harrelson gibi tanınmış oyuncular rol almaktadır.
Yedi Psikopat filminin oluşumu ortalama altı ya da yedi yıl öncesine dayanıyor. “In Bruges” filmi esnasında
McDonagh “Yedi Psikopat”ı yazmış. Yapımcı Graham Broadbent’de, yönetmen ve yazar Martin McDonagh ile aynı fikirde olup, McDonagh’a “In Bruges” filminin bir güven kazandırdığını ve ardından “Yedi Psikopat” oluşumunun beklenen bir şey olduğunu söylüyor



OYUNCULAR HAKKINDA
Colin Farrell
Golden Globe ödüllü oyuncu 1976 İrlanda doğumludur. Gaity School of Drama eğitimi sırasında BBC dizisi olan “Ballykissangel” da rol almıştır. Ardından, “The War Zone” gelmiştir. Ödüllü oyuncunun filmlerinden bazılarını
sıralayacak olursa “Total Recall”, “London Boulevard”, “Miami Vice”, “Alexander”, “S.W.A.T.”, “American Outlaws”, “The Recruit”, “Phone Booth” gibidir.
Sam Rockwell
1968 California doğumludur. Annesi ve babası da oyuncuydu. Sam iki yaşındayken ailesi New York'a taşındı. Önce Bronx'a sonra da Manhattan'a yerleştiler. İlk oyunculuk deneyimini 10 yaşındayken, Francis Ford Coppola'nın “Clownhouse” tv dizisinde gerçekleştirmiştir. Birkaç tv dizisinde rol aldıktan sonra, 1994 yılında “bir Miller Ice bira”reklamında rol alarak ünlendi ve sonra sinema dünyasına adım attı. Filmlerinden bazılarını sıralayacak olursak, “The Green Mile”, “Charlie’s Angels”, “Moon”, “Iron Man 2” ve “G-Force” diyebiliriz.

Woody Harrelson
1961 yılında Teksas’ta doğan oyuncu Indiana’da Hanover College’da okurken tiyatro ve İngilizce okumuştur. Sonradan New York’a taşınan oyuncu “White Man Cant Jump”, “Natural Born Killers”, “The Sun Chaser”, “Edtv”, “Batlle in Seattle”, “Management”, “2012”, “Hunger Games” ve “Sleepwalking” gibi filmlerde rol almıştır.
Christopher Walken
Oskar ödüllü oyuncu 1943 yılında New York’ta dünyaya gelmiştir. Sinemaya ilk adımını 1969 yılında “Me and My Brother” filmi ile yapmıştır. 1978 yılında “The Deer Hunter” filminde ki performansıyla oskar kazanmıştır. “Catch Me If You Can”, “The Dead Zone”, “A View To Kill”, “America’s Sweet Hearts” gibi filmlerde rol almıştır.



*
Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder