25 Nisan 2016 Pazartesi

İşçi Filmleri Festivali Barbarlığa Karşı Umut Öykülerini Gösteriyor!

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-8 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor!

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” teması ile toplam 60 film gösterilecek.

2 Mayıs Cuma, saat 19.00’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış gecesini  oyuncu  Sevinç Erbulak sunacak. Müzik ve dans gösterisini Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübünün sunacağı gecede her yıl olduğu gibi bu yıl da bir set işçisine plaket verilecek.  Zonguldak’taki kaçak maden ocaklarını anlatan “Soluk” filmi  festivalin açılış filmi olacak.

2 mayıs saat 19:00’a Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecek Ankara Açılış programını Mert Fırat ve Çiğdem Sezgin sunacak. Boyalı Kuş grubunun  müzik dinletisinin de olacağı Açılış Filmi 10 Ekim ailelerinin ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in katılımıyla "Geride Kalanlar" belgeseli olacak.
3 Mayıs Salı 19.00 Festival yürüyüşü 19.30 İzmir Mimarlık Merkezi’nde Terane Film Müzikleri konseri, 10 Ekim katiliamı ile ilgili “Annem Bana Peynir Al Gel Dedi” film gösterimi gerçekleştirilecektir.

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 4 şehirdeki gösterimlerden bir süre sonra birçok kenti kapsayan uzun bir yolculuğa çıkacak ve gösterimler her yıl olduğu gibi ücretsiz olacak.  

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival,  DİSK / Sine-Sen, DİSK / DEV SAGLIK-iş, , DİSK/Basın-iş, Türk-iş / Tez-Koop-İş , Türk-iş / Tek Gıda-iş,  KESK / SES , TTB,  Halkevleri , Sendika.Org  ve ÇapulTV tarafından düzenleniyor.

Dünyanın bir çok ülkesinden çokça ilk gösterimli zengin bir program

Festival süresince 18 adet uluslararası, 42 adet de Türkiye’den olmak üzere toplam 60 adet uzun ve kısa kurmaca, belgesel film seyirciyle buluşacak.

Zelimir Zilnik’in güncel göçmen sorunlarını işlediği 2015 yapımı Seyir Defteri, Sırbistan/Log Book Serbistan filmini, 2016 yapımı "Japonya Sennan Ishiwata Asbest Köyü - Bir Can Kaç Para?" isimli film Japonca’dan çevrilerek izleyiciyle buluşacak.

Bilim-kurgu işçi filmi Ay/Moon, İsveç’ten ödüllü bir işçi film Ye,Uyu Öl/Ata Sova Dö, Polonya Silezya bölgesindeki maden işçilerini anlatan üçlemeden Tacın İncisi ve Siyah Toprağın Tadı filmleri daha önce festivalimizde gösterilmişti. Bu yıl  “Aynı tesbihin taneleriyiz biz” filmi Türkiye’de ilk defa yine festivalimizde gösteriliyor olacak.

İsveç’in Yılmaz Güney’i Bo Widerberg’den bir İşçi filmi Türkiye’de ilk defa gösterilecek !
Sendikal mücadelede müziği ilk ve yaygın kullanan bir mücadele adamının kurmaca öyküsü Joe Hill filminde anlatılıyor.
Bo Widerberg, Amerikan metal işçilerinin örgütlenmesi ve mücadelesini Joe Hill’in öyküsü ile birlikte dokunaklı bir şekilde işliyor.

1942 yılında içinde 769 adet yolcu bulunan Struma gemisinin  9 hafta Sarayburnu açıklarında bekletildikten sonra Şile açıklarında batırılması ve bir kişinin kurtulmasının öyküsü Türkiye’de ilk defa gösterilecek olan Struma filminde yer alıyor.

Yeni kurmaca filmlerden Toz Bezi, Abluka, Sarmaşık , Nefesim Kesilene Kadar, Rüzgarın Hatıraları filmleri gösteriyor olacağız. Muammer Özer’in Tarık Akan ve Hale Soygazi’nin oynadığı Bir Avuç Cennet filmi, Yılmaz Güney’in Duvar filmi ve Duvar filminin kamera arkası öyküsünün anlatıldığı Sürgün Türküleri ve fazlası festival süresince gösterilecek.
 
10 Ekim katliamı üzerine belgeseller, Öldürüldükten sonra Panzer’de sürüklenen yönetmen Hacı Lokman’ın anısına Bark filmi, “Çoban ateşlerinin yandığı yerde KAVEL'de” belgeseli, Kağıt toplama işçilerini, Rojava’yı, kadınları, Suriye’den gelen mültecileri, Karadenizde, Cerattepe’de verilen mücadeleyi  anlatan bir çok belgesel izleyicilerle buluşacak.

Uluslararası katılımlı  “Barbarlığa Karşı Video” Atölyesi

İngiltere’den Rainbow Collective isimli bir grup, 2006 yılından bu yana işçi belgeselleri çekiyor ve video aktivizm atölyeleri gerçekleştiriyorlar. Bu yıl İşçi Filmleri Festivali’nde kolektifin yaptığı Bangladeş’te 2012 yılındaki 120 işçinin yanarak öldüğü büyük iş kazasını anlatan Udita isimli belgeseli gösterilecek ve Rainbow Collective’den dostlar hem belgeselin gösterimi, hem de video aktivizm atölyesi düzenlemek için İstanbul’da olacaklar.
Diğer yandan Alternatif Medya Derneği de, Dijital Aktivizm ve Video aktivizm atölye çalışmalarını yürütüyor. Görüntü ve sesi kullanarak özel videolar, infogramlar hazırlamayı, sosyal medya ortamlarını kullanmayı ve en basit araçlarla tanıklık edilen olayların canlı yayınını yapmayı öğreten atölyeler gerçekleştiriyor.
İşçi Filmleri Festivali, farklı coğrafyalarda sürdürülen bu iki önemli çabayı biraraya getirerek, 4-5 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da 2 gün sürecek olan bir “Barbarlığa Karşı Video” atölyesi gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Gerçekleştirilecek atölyenin sendikal mücadeleye katkılarının olacağına inanmaktayız. Sınırlı sayıda kişi ile gerçekleştirilecek ve Türkçe anında çevirisi yapılacak olan bu atölyeye sendikanızdan katılacak kişiler için sendikalarla iletişime geçilmiştir.

4 İlde gösterimlerin yapılacağı salonlar:

İstanbul’da
Beyoğlu Sineması, Fransız Kültür Merkezi, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı,
Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Rasimpaşa Gönüllü Evi, Barış Manço Kültür Merkezi,
Kadıköy Halkevi, Avam Kahvesi

Ankara’da  Merkez Gösterim salonları; Çağdaş Sanatlar Merkezi, Sinetopya, Jeoloji Mühendisleri Odası, Mimarlar odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, SES Ankara Şube, Ankara Tabip Odası, ODTÜ Vişnelik Tesisleri
Mahalle Gösterim yerleri; Tuzluçayır Feyzullah Çınar Parkı, Mutlu Mahallesi Lojmanlar, Tekmezar Parkı, Ege Mahallesi Demokrasi ilkokulu Bahçesi, Şahintepe Yaşlılar Parkı, Saimekadın Parkı, Seyranbağları Özgürlük parkı, Dikmen Ahmet Arif Parkı, İlker Aşık Mahsuni Şerif parkı, Keçiören Yunusemre Direniş parkı, Batıkent Metro, Batıkent Meydan, Sincan Halkevi, Sincan Eğitim-Sen 4 Nolu Şube, Çayyolu Semt Meclisi, Çayyolu Atapark

İzmir’de İzmir Mimarlık Merkezi, Konak Halkevi Salonu, Fuar Gençlik Tiyatrosu, İzmir Sanat, Metin Altıok Kültür ve Sanat Evi, Menderes Halkevi, Buca Halkevi,Alievi Kültür Dernekleri Menderes Şubesi, Menderes Kültür Merkezi Anfi Tiyatro, Karşı Sanat Merkezi, Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi, İzbeton Şantiye İşçi Lokali. Sokak gösterimleri

Diyarbakır’da ise  Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi Sinema Salonu, Şibak Şano - Tiyatro ,Urfa Viranşehir’de Evrim Alataş Kültür Merkezi

22 Nisan 2016 Cuma

Ankara'nın Yarışma Filmleri Belli Oldu


FESTİVAL YARIŞMA FİLMLERİYLE RENKLENECEK

27. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel film yarışmaları için toplam 386 film başvuruda bulundu. Ön jüriler bu filmler arasından 57’sini festivalde yarışmak üzere seçti…


ANKARA Uluslararası Film Festivali bu yıl da yarışma heyecanına sahne olacak. Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel kategorilerinde başvuran toplam 386 film arasından, ön jürilerin seçtiği ve festival izleyicisinin beğenisine sunulacak 57 film ödül için yarışacak.

Kültür Bakanlığı’nın desteği, Halkbank’ın ana sponsorluğunda yapılacak 27. Ankara Uluslararası Film Festivali,  28 Nisan’da MEB Şura Salonu’nda düzenlenecek açılış gecesiyle sinemaseverlerle buluşacak. Festival süresince izlenebilecek ve üç kategoride yarışacak filmlerden, jüriler tarafından seçilenlere ödülleri, 8 Mayıs’ta Akün Sahnesi’nde yapılacak törende verilecek. Tören, başarılı caz solisti Su İdil’in konseriyle tamamlanacak.  

Ulusal Uzun kategorisinde yarışacak filmler

Ali Karadoğan, Oğuz Onaran ve Seçil Büker'den oluşan ön jüri, “En İyi Film”, “Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü”, “Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü” gibi birçok ödül için yarışacak 10 uzun film seçti. Festival takipçilerine, Türkiye sinemasının son dönem  örneklerini izleme imkanı da sunacak  filmler şunlar:
Ana Yurdu/Senem Tüzen
Çırak/ Emre Konuk
Kalandar Soğuğu/ Mustafa Kara
Melekleri Taşıyan Adam / Cansel Elçin
Memleket/ Murat Saraçoğlu
Misafir/ Mehmet Eryılmaz
Rüzgarın Hatıraları/ Özcan Alper
Saklı/ Selim Evci
Sarmaşık/ Tolga Karaçelik
Toz Bezi/ Ahu Öztürk

Ulusal Kısa ve Belgesel kategorisinde yarışacak filmlere para ödülü

Genç sinemacıları teşvik etmesi bakımından festivalin başından beri önem verdiği, sinemanın bir sanat ve tanıklık olarak önemini de hatırlatan Ulusal Kısa ve Belgesel Film Yarışmalarının kazananlarına para ödülü de verilecek. En İyi Kısa Film 5 bin lira alırken, Ankara Sanayi Odası, En İyi Belgesel seçilen filme 10 bin lira ödül verecek.

Yarışma Kısaları

Bu sene tür ayrımı olmaksızın tek bir kategori altında yarışacak 30 kısa film, Bülent Özkam, Hasan Nadir Derin ve Şeyma Balcı'dan oluşan ön jüri tarafından şu şekilde belirlendi:
2 Kızgın Adam/ Baran Gündüzalp
Altın Vuruş/ Gökalp Gönen
Amansız Takip/Ahmet Kıran
Balık Havuzu/  Ezgi Kaplan
Bir Hediye/ Diyariyek/ Muhammed Seyyid Yıldız
Büst/Hakan Hücum
Cahide Devekuşu’nun Açık Evliliği/Yön. Ali Kemal Güven
Çay Fincanı/ The Teacup/Elif Boyacıoğlu
Çevirmen/Emre Kayış
Circle/ Özgür Can Alkan
Çocuk/ Aytaç Uzun
Denize/ Ufuk Çavuş
Dilemma/ Burak Günaydın
Eksilmek/ Seçkin Göksoy
Enkaz/ Ezgi Büşra Çınar
Günah/ Gülistan Acet
Yumurta/Hek/Muaz Güneş, Emrah Doğru
Hüvelbaki/ Süleyman Arslan
Huzurevi/ Ahmet Toklu
Kırıntı/ Mert İnan, Cemre Yılmaz
Kuyu/Selman Nacar
Mucize Aynalar/ Metehan Şereflioğlu
Oğul/Andaç Haznedaroğlu
Orman/ Onur Saylak, Doğu Yaşar Akal
Rodi/ Emre Sert, Gözde Yetişkin
Salı/ Ziya Demirel
Savaş Bölgesi/ Oğuzhan Kaya
Seyirci/ Ayberk Olgay
Yoğurt/ Mast/ Tahsin Özmen
Zemheri/Yön. Melih Özhan Dinçel

Belgesel kategorisinde yarışacak filmler

Özgür Arık, Tülin Erarslan ve İrfan Demirkol'dan oluşan ön jürinin elemesinden geçen ve festival takipçilerini bekleyen 17 belgesel film ise şöyle:
Ali Değil Ari Komutanım/ Deniz Özden
Daha Güzel Bir Hayat/Pınar Okan
Dokunuş/ Ethem Özgüven
Geride Kalan…‘Mermanat’/ Zeynep Gülru Keçeciler
Gözyaşı Yolu/ Engin Türkyılmaz
Hatırlıyorum/ Bîra Mı' Têtin/ Selim Yıldız
İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi/ Eytan İpeker
Kameralı Çocuk/ İbrahim Yeşilbaş
Kara Atlas/ Umut Vedat
Kayıp Vatan/ Aydın Kapancık
Kayıp Zamanlar/ Faysal Soysal
Kinostajik/ Resul Sakınmaz
O’nsuz/ Ufuk Erden
Patronsuzlar/ Sidar İnan Erçelik,
Son Vardiya/ Mert Cemal Pekşan
Uzak/ Dur/ Vahap Sarıaltın
Vefa/ Baran Vardar

16 Nisan 2016 Cumartesi

Altın Palmiye adayları açıklandı


69. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak filmler belli oldu. Paris’te düzenlenen basın toplantısında Festival Genel Direktörü Thierry Fremax ve Festival Başkanı Pierre Lescure festival programını açıkladılar.
Buna göre, yönetmenler Pedro Almodovar, Ken Loach, Sean Penn, Xavier Dolan, Paul Verhoeven ve Dardenne kardeşlerin filmlerinin de aralarında bulunduğu 17 film ana kategoride Altın Palmiye için yarışacak.
Woody Allen’in “Cafe Society” filmiyle açılacak festivalde, Allen’ın filminin yanı sıra Steven Spielberg‘in “The BFG” ve Jodie Foster‘ın “Money Monster” filmleri de yarışma dışı filmler bölümünde gösterilecek yedi film arasında yer aldı.
Festival yöneticileri, Altın Palmiye için yarışacak 17 filmi bin 869 film arasından seçti.
Fransa’nın Cannes şehrinde 11-22 Mayıs‘ta yapılacak festivalde jüri başkanlığını “Mad Max” serisi filmlerin yönetmeni George Miller yapacak.
Altın Palmiye yarışma filmleri ve yönetmenleri:
“Agassi”, Park Chan-Wook
“American Honey”, Andrea Arnold
“Aquarius”, Kleber Mendonca Filho
“Bacalaureat”, Cristian Mungiu
“Elle”, Paul Verhoeven
“I, Daniel Blake”, Ken Loach
“It’s Only the End of the World”, Xavier Dolan
“Julieta”, Pedro Almodovar
“The Last Face”, Sean Penn
“Loving”, Jeff Nichols
“Ma Rosa”, Brilliante Mendoza
“The Neon Demon”, Nicolas Winding Refn
“Personal Shopper”, Olivier Assayas
“Rester Vertical”, Alain Guiraudie
“Sierra-Nevada”, Cristi Puiu
“Toni Erdmann”, Maren Ade
“The Unknown Woman”, Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne

15 Nisan 2016 Cuma

35. İstanbul Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Şehirde iz bırakan festival, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan Ödül Töreni ile Altın Lale ödüllerinin sahiplerini açıkladı.
  • Festivalin bu yılki Sinema Onur Ödülleri sahipleri Suzan AvcıŞerafettin Gür,Perran KutmanJeyan Ayral Tözüm oldu. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ülkü Erakalın’ın ödülünü ise oğlu, Murat Erakalın aldı.
  • Meslek hayatının 60. Yılında sinemamıza katkılarından dolayı Türker İnanoğlu’na Özel Ödül verildi.
  • Altın Lale Uluslararası Yarışma’nın, Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Altın Lale Ödülü’ne bu yıl Meksikalı yönetmen Rodrigo Plá’nın Bin Başlı Canavar adlı filmi layık görüldü.
  • Altın Lale Uluslararası Yarışma Jüri Özel Ödülü’nü İngiliz yönetmen, Brady Corbet’in  Bir Liderin Çocukluğu  adlı filmi kazandı.
  • 11 filmin yer aldığı Ulusal Yarışma’da, En İyi Film dalında Altın Lale Ödülü’ne,  Ahu Öztürk’ün Toz Bezi adlı filmi layık görüldü.
  • En İyi Yönetmen dalında Altın Lale, Kalandar Soğuğu filmiyle Mustafa Kara’ya verildi
  • Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü’ne Barış Kaya ve Soner Caner’in Raufadlı filmi layık görüldü.
  • En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Toz Bezi filmindeki rolüyle Asiye Dinçsoy’un oldu.
  • En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Kalandar Soğuğu filmindeki rolüyle Haydar Şişmankazandı.
  • En İyi Senaryo Ödülü’nü Toz Bezi filmiyle Ahu Öztürk kazandı
  • En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü,  Kalandar Soğuğu filmiyle Cevahir Şahin veKürşat Üresin kazandı.
  • En İyi Kurgu Ödülü’nü Kalandar Soğuğu filmiyle Mustafa KaraUmut Sakallıoğluve Ali Aga kazandı.
  • En İyi Özgün Müzik Ödülü Tarla filmiyle Doğan Duru’ya verildi.
  • Ulusal Kısa Yarışması’nda En İyi Kısa Film Ödülü’nü Ziya Demirel’in Salı adlı filmi kazandı. Cemil Şov filmiyle Barış Sarhan Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.
  • En İyi Belgesel Ödülü Onur Bakır ve Panagiotis Charamis’in yönettiği Hazır Ol! filmine verildi. Ayşe Polat’ın Ötekiler adlı filmi Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.
  • Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü Çırak filmiyle yönetmen Emre Konuk’a layık görüldü.
  • AUDENTIA Ödülü’ne, festivalde Sinemada İnsan Hakları bölümünde gösterilenSihirli Dağ filminin yönetmeni Anca Damian layık görüldü.
  • FACE Avrupa Konseyi Sinema Ödülü’nü İtalyan yönetmen Jonas Carpignano’nun yönetmenliğini üstlendiği Akdeniz kazandı. Kolombiyalı yönetmen Ciro Guerra’nın  Yılanın Kucağında adlı filmi ise  Mansiyon’a layık görüldü.
  • FIPRESCI  Ödüllerini  Altın   Lale  Uluslararası Yarışma’da  Aslı  Özge’nin  yönettiği  Ansızın,  Altın   Lale  Ulusal Yarışma’da  Senem Tüzen’in yönettiği  Ana Yurdu  ve  Ulusal Kısa Film Yarışması’nda da  Levent Türkan’ın yönettiği  Jamais Vu  filmleri kazandı.
  • Cineuropa.org Ödülü’nü bu yıl Türkiye Sineması Altın Lale Ulusal Yarışma’da yer alan Ahu Öztürk’ün yönettiği Toz Bezi filmi kazandı.

5 Nisan 2016 Salı

İpana Luxe Perfection Beyazlatıcı Diş Macunu yorumlarım

Doğru makyaj, dolgun kirpikler, bakımlı bir cilt, hacimli saçlar… En önemlisi de beyaz dişlerle sağlıklı, güzel bir gülümseme! Bu yüzden diş bakımına ve beyaz olmasına oldukça özen gösteriyorum. Sürekli yeni ürünleri deneyimlemeyi de seviyorum. Burada raflarda gözüme çarpan ve Amerika’nın en büyük diş macunu markası olan Crest aslında Procter and Gamble’ın Türkiye’de sunduğu İpana markasıyla tamamen aynı içeriklere sahipmiş. Dünyada ilk defa beyazlatıcı bantları üreten bir marka olduğu için 3 boyutlu Beyazlık ailesi oldukça ilgimi çekti. Son zamanlarda market alışverişine gittiğim her mağazada ve televizyonlarda sıklıkla İpana’nın yeni ürünü olan Perfection’a denk gelince ve özellikle 3 günde %100’e kadar lekesiz iddasını duyunca denemek istedim ve hemen aldım.

İpana’nın en hızlı ve en güçlü beyazlatıcı diş macunu ünvanına sahip bu diş macunu ile deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Diş hekimimin de daha beyaz bir diş için önerdiği İpana 3D White Perfection ile güvenle, bembeyaz gülebiliyorum.
Perfection diş macunu 3 Boyutlu Beyazlık ailesinin en ileri ve etkili beyazlatıcı diş macunu teknolojisini içeriyor. Böylece diş minesine zarar vermeden sadece 3 günde diş yüzeyindeki lekeleri %100’e kadar etkin biçimde çıkarıp ve bembeyaz bir gülümsemeye sahip olmamızı sağlıyor.
Performansına gerçekten çok şaşırdım. Etkisi inanılmaz! İlk kullanımdan itibaren bile diş yüzeyindeki lekeleri çıkarma etkisini farkediyorsunuz. Keskin nane tadıyla ferahlığı sağlıyor, böylece uzun süre ferah bir nefese de sahip oluyorsunuz. Beyazlatma etkisi bu kadar iyiyken diş mineme hiç bir zarar vermediğini bilmek de çok güzel.

Procter and Gamble’ın tüm dünyada pazara sunduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection İpana ile Türkiye’de de raflarda yerini aldı. Denediğinizde bana hak vereceksiniz:) Kullanmadan kesinlikle inanmazdım, deneyince etkisini gördüm ve mükemmel sonuç aldım.

Tam bir bakım sağlamak için aynı ailenin Oral-B 3D White Luxe ağız bakım suyunu da kullanıyorum. O da diş macunu ve fırçasının ulaşamadığı alanlardaki lekeleri bile çıkararak uzun süre, keskin bir ferahlık sağlıyor.

Unutmadan küçük bir not ekleyeyim; P&G ve İpana ürün performansına o kadar güveniyor ki, memnun kalmazsanız paranızın 2 katını iade ediyor. Bu nedenle beyazlatıcı etkisini kendiniz de görün diye bence gerçekten denemeniz gereken bir ürün.
Ürünü satın almak isterseniz tıklayınız!


P.S. Bana bu bilgiler yetmedi, ağız ve diş sağlığı üzerine daha çok şey merak ediyorum diyenleri aşağıdaki siteye alalım. 
http://www.agizbakimuzmani.com/
#ipanaperfection  #gülüşünügöster
İçerik Kaynak: http://kokoshgirl.com/
Video Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=B7MDJzarokU

Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Nisan 2016 Pazartesi

Ermeni Tehciri’nin 100. Yılında Herkesi Ağlatacak Bir Film: Yitik Kuşlar

YAPIMCI                                            : ELA ALYAMAÇ
DAĞITIM ŞİRKETİ                             : PİNEMART
YÖNETMEN                                      : AREN PERDECİ- ELA ALYAMAÇ
SENARYO                                          : AREN PERDECİ- ELA ALYAMAÇ
GÖRÜNTÜ YÖN                               : AREN PERDECİ
UYGULAYICI YAPIMCI                      : KUDSİ ALYAMAÇ
SANAT YÖN.                                      : MAHMUT ERKAN-ARMİNE MURADYAN
KOSTÜM TASARIM                          : ELA ALYAMAÇ
KURGU                                              : AREN PERDECİ- ELA ALYAMAÇ
ÇEKİM YERİ                                      : KAPADOKYA
VİZYON TARİHİ                                 : 1 NİSAN 2016
VİZYONA GİRECEĞİ ÜLKELER         :TÜRKİYE 
Facebook                                          : yitikkuslar
Twitter                                              : yitikkuslar
Instagram                                         :yitikkuslar
Web                                                   : www.yitikkuslar.com



1915 yılında yaşanan Ermeni tehciri, yaşanan acılardan bir asır sonra iki küçük çocuğun gözünden ‘Yitik Kuşlar’ adıyla sinemaya uyarlandı. Film 1 Nisan’dan itibaren sinema izleyicisi ile beyazperdede buluşuyor. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, yapımcılığını Kara Kedi Film’in yaptığı,  yönetmenliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç’ın üstlendiği Yitik Kuşlar filmi Ermeni tehcirini anlatan Türkiye’de çekilmiş ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor. Yitip giden güzel zamanları anlatan, duygu dozu çok yüksek film, sinemaseverleri o yıllarda bir zaman yolculuğuna çıkartarak geçmişte yaşananları sorgulatmasının yanı sıra kardeşlik ve sevginin önemini de sanatsal bir dille vurguluyor.

Fragmanı yayınlandığı andan itibaren 140 ülkede izlenen ‘Yitik Kuşlar’a; Amerika, Kanada, Ermenistan, Fransa, Almanya, Çin gibi ülkeler de büyük bir destek vererek ilgi gösteriyor.  2 dakika 18 saniyelik fragmanı izleyen birçok kişi de ‘Ciğerimizi dağlayacak bir film olmuş’, ‘Fragmanda bile ağladıysak, filmi hayal edemiyoruz’ gibi yorumlarda bulundu.

‘Yitik Kuşlar’ ; Anadolu’da bir Ermeni köyünde, varlıklı bir ailenin çocuğu olan Bedo ve Maryam adlı iki kardeşin bir gecede kaybettikleri ailelerini arayışlarını anlatıyor.  Ormanda buldukları ‘Baçik’ isimli mavi kuşa bakmak için gizlice çıktıkları evlerine döndüklerinde hayalet bir kasabayla karşılaşan ve dağılmış hayatlarında zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan kardeşler, hüzün dolu hikayeleriyle izleyenleri kalbinden yakalayacak.  ‘Yitik Kuşlar’, destansı görüntüleri, tarihi  gerçekçiliğe birebir uygun yapım tasarımı ve şiirsel müzikleri ile sinema izleyicisini karşısına çıkacak. Filmde ayrıca Ermeni cemaatinin en ünlü oyuncuları da rol alarak birlikte tarihi belgelediler.

SKYFALL’UN LABORATUVARINDA TAMAMLANDI

Yapım aşamasında hiçbir masraftan kaçınılmayan ‘Yitik Kuşlar’ filmi dünyaca ünlü “James Bond, Skyfall”, “Hızlı ve Öfkeli 7” ve Steven Spielberg’ün “Savaş Atı” gibi, birçok yapımda imzası bulunan Oscar ödüllü Hollywood E-Film Laboratuvarı’nda iki aylık bir çalışma sonucunda tamamlandı.  Filmin renk düzeltmesi ve görsel işlemleri Hollywood’un son teknolojileri kullanarak yapıldı.

Filmin colouristi Joel McWilliams ‘Burada çok büyük Hollywood filmlerine alışığız ve Yitik Kuşlar’ı ilk gördüğümde çalıştığımız en büyük, ihtişamlı Hollywood filmleri ayarında bir yapımla karşılaştım. Hollywood dışından bu düzeyde bir iş çıkması beni çok şaşırttı ve gerçekten büyük bir heyecan verdi’ dedi. EFilm yapımcılarından Robert Phillips ise ‘Yitik Kuşlar hikayesi, görselliği ve oyunculukları ile bütün ekibimizi derinden etkiledi’ diye konuştu.


Türkiye’de ilk defa Arri Alexa XT kamerası ile çekilen Yitik Kuşlar ayrıca 2015 Oscar adaylıkları da bulunan Unbroken, Ida, Whiplash ve En iyi film ve en iyi görüntü dalında Oscar ödülü kazanan Birdman gibi sinema filmleri ile beraber Arriraw Showreel’e seçildi.