16 Kasım 2014 Pazar

İstanbul Modern'de Yüzyıllık Aşk



























*
Share/Save/Bookmark

11 Kasım 2014 Salı

Google Kemal Sunal'ı unutmadı

Yaptığı doodle'larla önemli şahsiyetleri unutmayan Google, Kemal Sunal'ın doğum gününü de unutmadı. *
Share/Save/Bookmark

10 Kasım 2014 Pazartesi

Festivalin mi var derdin var!

Film Arası Sinema Dergisi, Kasım sayısında Türkiye’deki film festivallerini mercek altına aldı. Dergiye konuşan İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan ‘Türkiye’de festival yapma adabı değişti’ dedi.
Yaptığı röportajlarla sinema gündemini belirleyen aylık sinema dergisi Film Arası, Kasım sayısında büyük bir değişimle okurlarının karşısına çıktı. Beş yıllık yayın yolculuğunda kapak röportajlarıyla öne çıkan, bu aydan itibaren kapağına özel dosyalarla devam edecek. İlk kapak dosyası olarak Türkiye’de film festivalleri temasını seçen Film Arası yazı, araştırma ve konuklarıyla film festivallerini kapsamlı biçimde masaya yatırdı.
AZİZE TAN: FESTİVAL YAPMA ADABI DEĞİŞTİ
Çok sayıda yazı ve görüşün yer aldığı dosyaya konuşan İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan ‘Türkiye’de festival yapma adabı değişti’ dedi.  Dosyanın diğer konuğu olan sinema yazarı Ali Ulvi Uyanık, sinema yazarlarının festivallerle ilgili tartışmalarda tüm hesapların dışında olmaları gerektiğini söyledi. Dosyada Kamil Engin ‘Yerel Yönetimler ve Festivaller’, Serdar Akbıyık ‘Jüriler Üzerinden Hesaplaşanlar’, Cengis Asiltürk ‘Festivaller Peşinde Arayışlar’ başlıklı yazılarıyla yer aldı. Festival dosyasın ayrıca Ahmet Boyacıoğlu, Kerem Akça, Mehmet Ali Aslan ve Kadir Beycioğlu da görüşleriyle katılarak Türkiye’deki festivallere yönelik eleştirilerini dile getirdiler.
DOĞANIN GAZABI; BALIK
Film Arası Dergisi’nin Kasım ayı vizyon bölümde Barış Bıçak, Derviş Zaim’in son filmini Doğanın Gazabı; Balık’ başlığıyla yazdı. Ahmet Deydin’in ‘Hay Way Zaman’ belgeselini ele aldığı bölümde, Levent Tanıl da ‘Yargıç’ filmini okurlar için değerlendirdi.
SOVYET SİNEMASINDA BİR ‘ZVYAGİNTSEV’
Bu sayıda Ali Can Sekmeç Belgin Doruk’u, Rıza Oylum Sovyet sinemasının özgün yönetmenlerinden Zzvyagintsev’i, Fatih Yürür ise David Fincher’i yazdı. Dergiye bu ay katılan isimlerden Güven Adıgüzel, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filmiyle adını ölümsüzleştiren Ahmet Uluçay’ı konuk ederken Ege Görgün ve Gökhan Yorgancıgil de köşelerinden okura seslendi.

Film Arası Dergisi, 43. durağına ulaştığı Kasım sayısıyla tüm Türkiye genelinde satış noktalarında.  
*
Share/Save/Bookmark